понеділок, 09 серпня 2021 12:47

МОЗ повідомило приємну новину для вакцинованих українців

МОЗ повідомило приємну новину для вакцинованих українців
Вакцинація від Covid-19 знижує ризик госпіталізації в 15 разів. Фото: facebook.com/moz.ukr

Вакцинація від Covid-19 знижує ризик госпіталізації та тяжкого перебігу хвороби в 15 разів.

За даними МОЗ, станом на 3 серпня, повністю вакцинованих було приблизно 5,6% населення України, а серед хворих - лише 0,7% вакцинованих. Отже, ризик захворіти в невакцинованих у 8,42 раза більший. Тоді як ризик захворіти з подальшою госпіталізацією в невакцинованих більший у 14,77 раза.

Для аналізу взяли дані Електронної системи охорони здоров'я. За період з 10 травня до 3 серпня 2021 року зареєстрували 99 583 випадків захворювання українців на Covid-19. 662 з них мали дві дози щеплення. Серед 24 442 госпіталізованих лише 95 людей були повністю вакциновані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інфекціоністи припускають появу стійкого до вакцин штаму Covid-19

"Ця статистика свідчить, що всі вакцини, які використовує Україна, ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби", - наголошують у міністерстві.

Термін між введенням доз вакцини проти коронавірусу рекомендують скоротити. Це дасть змогу збільшити кількість щеплених людей. Ідеться, зокрема, про вакцину CoronaVac, другу дозу якої зараз вводять через 28 днів.

МОЗ керується даними наукових досліджень. Чимало країн у межах клінічних досліджень проводили вакцинацію CoronaVac з інтервалом у 14 діб.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ повідомило приємну новину для вакцинованих українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі