середа, 09 березня 2016 17:14

Міністр охорони здоров'я виступив за декриміналізацію споживачів наркотиків

Міністр охорони здоров'я виступив за декриміналізацію споживачів наркотиків
фото: nebolet.com

Олександр Квіташвілі, міністр охорони здоров'я України заявив, що виступає за доступності лікарських засобів, що містять наркотичні та психотропні речовини, для пацієнтів, які їх потребують, наприклад, для хворих на рак. Про це він сказав під час публічної дискусії "Розмова про наркополітику", яка відбулась 3 березня у Києві. На ній громадські і політичні діячі, міжнародні експерти обговорили проблеми української наркополітики.

"Актуальним є також питання декриміналізації споживачів наркотиків, які зберігають їх в незначній кількості без мети збуту. Адже наразі в Україні, на відміну від розвинутих країн світу, передбачений невиправдано високий рівень кримінальної відповідальності за незначні розміри наркотичних речовин, що зберігаються для власного використання", - зазначив міністр.

Учасники дискусії виступили за декриміналізацію вживання наркотиків для особистого використання. Вони впевнені, що надмірна криміналізація тих, хто вживає наркотики, є джерелом корупції і систематичних порушень прав людини, а також - причиною зростання епідемії ВІЛ та інших захворювань.

Тим часом, голова Державної служби контролю за наркотиками Олег Дзісяк зазначив, що суспільство має перестати дивитися на пацієнтів, які потребують знеболюючих, і на людей з діагнозом наркоманія, як на злочинців.

Зараз ви читаєте новину «Міністр охорони здоров'я виступив за декриміналізацію споживачів наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі