середа, 01 листопада 2017 23:28

Лікарі розповіли, як лікуватимуть грип без антибіотиків та сиропів від кашлю

Лікарі розповіли, як лікуватимуть грип без антибіотиків та сиропів від кашлю
Лікарі не мають права призначати хворим антибіотики, противірусні препарати та сиропи від кашлю. Фото:amizon.ua

В Україні запроваджують нові стандарти лікування грипу та застуди. Дітям не рекомендовано пити пігулки. Міністерство охорони здоров'я опублікувало список препаратів, які не допомагають при грипі та застуді. Лікарі не мають права призначати хворим антибіотики, противірусні препарати та сиропи від кашлю. У цьому ж переліку опинилися й рослинні препарати та вітаміни.

Хворим не збиватимуть температуру до 38,5 градусів, даватимуть багато пити та почнуть провітрювати в кімнаті і робити вологе прибирання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 помилок, які заважають у лікуванні застуди

" Аби рятуватися від грипу потрібні щеплення. Щепитися мають усі, хто працює у великих колективах. Так роблять за кордоном,- каже заступник головного лікаря з питань охорони материнства й дитинства Вінницької районної лікарні 65-річний Валерій Щербань. – Дітям дають непотрібні препарати. Від цього в старшому віці виникають ускладнення з нирками, печінкою, кишківником. Нам в голову вкладають, що лікуватися без таблеток недобре. Недавно колега принесла список препаратів одного лікаря. Той два місяці лікував дитину від кашлю. Батьки потратили на лікування 2800 гривень. Виявилось у дитини кашлюк, який лікується щепленням".

Грип можна перевірити спеціальними тестами на визначення вірусу. Такі можуть замовляти сімейні лікарі, також їх можна буде придбати в аптеці.

"І грип і простуда лікуються однаково. Якщо легка форма, треба лікуватися звичним методом: пити багато теплого чаю, провітрювати кімнату, де знаходиться хворий і не збивати температуру до 38, 5 градусів", - каже Щербань.

Українці щороку витрачають 3 мільярди гривень на ліки з недоведеною ефективністю. Такі дані оприлюднив благодійний фонд "Пацієнти України".

Зараз ви читаєте новину «Лікарі розповіли, як лікуватимуть грип без антибіотиків та сиропів від кашлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі