пʼятниця, 19 січня 2018 05:28

Лікарі назвали основні правила смакування кавою

Автор: pixabay.com
  Назвали ідеальний час для чашки кави
Назвали ідеальний час для чашки кави

Лікарі визначили найкращий час для смакування кавою. Це робити краще через годину після пробудження.

"Вироблення гормону стресу в організмі триває тричі на день. Саме тоді ми відчуваємо втому чи напруження. В ці моменти краще не пити каву, адже втрачаємо пильність і не зможемо правильно налаштуватись на роботу", - пояснили вчені із центру дослідження сну в США.

Якщо ж пити каву одразу після пробудження, то гормону кортизолу виробляється менше. Вчені рекомендують вживати каву після 10 години ранку, між полуднем і 13:00, і після 17:50. Безпечно в день випивати тільки 2 чашки напою.

Автор: pixabay.com
  Безпечно для здоров'я випити 2 чашки кави
Безпечно для здоров'я випити 2 чашки кави

"Ефект від дії кофеїну в кілька разів буде зменшено. Про відчуття бадьорості і енергетичної наснаги можна забути. Організму захочеться більше і більше кофеїну, адже він не отримав повною мірою гормону", - пояснила Едрін Хоумес, керівник дослідження.

Велика кількість кофеїну понижує клітинну активність у головному мозку. Якщо до цього додається і нестача сну, то 3 такі працівники не зможуть зробити об'єму роботи, який виконає один робітник, який не пив каву і гарно відпочив.

Автор: pixabay.com
  Лікарі визначили найкращий час для смакування кавою
Лікарі визначили найкращий час для смакування кавою

На цих висновках вчені рекомендували давати в офісах для працівників каву, але в обмежених об'ємах. Також фахівці зазначають, що розчинна кава містить мізерну кількість кофеїну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ідеальний час для чашки кави

Учені з Університету Саутгемптона дійшли висновку, що вживання кави знижує ризик виникнення онкології. Для цього провели 26 досліджень, в яких брали участь понад 2 млн людей.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі назвали основні правила смакування кавою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі