четвер, 03 грудня 2020 12:29

Лікар розповів, кому не знадобиться вакцинуватися від коронавірусу

Лікар розповів, кому не знадобиться вакцинуватися від коронавірусу
Ті, хто перехворів, можуть не вакцинуватись. Фото: pixabay

Вакцина не буде потрібною тим, хто вже перехворів на коронавірус.

У людей, які побороли коронавірус, набагато сильніший імунітет проти справжнього захворювання, ніж можна отримати шляхом вакцинування, розповів лікар-інфекціоніст Євген Дубровський в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Навіщо? Людина вже перехворіла, її імунна система виробила набагато сильніший імунітет проти справжньої недуги, ніж вакцина намагається її зімітувати. Загалом до вакцини треба ставитися спокійно", - сказав лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США придумали найамбітніший план вакцинації населення

За його словами, зараз вакцина не є рішенням, тому що про неї мало відомо.

"Так, це благо для людства, це точно буде колись рішенням. Але зараз його немає, ми не знаємо, що за вакцина. Я абсолютно не збираюся лаяти, бо як лікар не можу сказати - я "за" чи "проти". Не знаю, як вона працює", - зазначив Дубровський.

Міністерство охорони здоров'я завершує розробку стратегії вакцинації від коронавірусу. Вона буде готова наступного тижня. Про це заявив керівник МОЗ Максим Степанов в ефірі телеканалу "Україна 24".

Зараз ви читаєте новину «Лікар розповів, кому не знадобиться вакцинуватися від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі