середа, 08 жовтня 2014 18:05

Курячий бульйон знижує тиск

Курячий бульйон знижує тиск

Японські фахівці з харчової компанії Nippon вказують на цілющу властивість курячого бульйону. Виявилося, що ця страва, яку іноді іронічно називають "Бабусин пеніцилін", здатна допомогти у боротьбі з високим кров'яним тиском.

Ще раніше були наведені дані про те, що курячі грудки містять білки, здатні викликати ефект, схожий з ефектом від основи лікарських препаратів для лікування високого кров'яного тиску. Але в грудках необхідних білків занадто мало, щоб використовувати їх в медицині.

У новому дослідженні вчені стверджують, що для супу з лікувальними цілями більше підійдуть курячі ніжки і лапи, які зараз йдуть в харчові відходи. Однак саме в них, як показали експерименти, міститься достатній рівень білків, які допомагають знижувати тиск протягом тривалого часу.

Зараз ви читаєте новину «Курячий бульйон знижує тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі