неділя, 22 листопада 2020 04:25

Курячі яйця підвищують схильність до розвитку страшної хвороби

Курячі яйця підвищують схильність до розвитку страшної хвороби
Вживання в середньому більше 38 грамів яєць в день збільшує ризик діабету приблизно на 25 відсотків. Фото: Pixabay

Вчені дійшли висновку, що курячі яйця підвищують схильність до розвитку діабету 2 типу. Дослідження проводили фахівці Китайського медичного університету, Університету Південної Австралії і Катарського університету.

"Ризик діабету зростає прямо пропорційно зростанню споживання яєць. Вживання в середньому більше 38 грамів яєць в день збільшує ризик діабету приблизно на 25 відсотків. Більше 50 грамів в день – на 60 відсотків", – пише видання British Journal of Nutrition.

Спеціалісти проаналізували дані про харчування понад 8,5 тисяч осіб, які збиралися в період 1991 – 2009 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діабет 2 типу: названа незвичайна ознака захворювання

Також фахівці встановили, що у жінок споживання яєць викликає більш виражену схильність до захворювання на діабет 2 типу в порівнянні з чоловіками. Що саме підсилює схильність до розвитку діабету у любителів яєць, ще належить встановити.

Діабет - одна з провідних причин передчасної захворюваності і смертності , оскільки часто призводить до ампутації кінцівок , втрати зору, ниркової недостатності і провокує серцево-судинні захворювання. Лікарі назвали 3 приховані ознаки високого рівня цукру у крові.

Зараз ви читаєте новину «Курячі яйця підвищують схильність до розвитку страшної хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі