середа, 22 січня 2020 08:11

Коронавірус у Китаї проявляє вибірковість - є нові жертви

Коронавірус у Китаї проявляє вибірковість - є нові жертви
Повідомляють про 440 хворих на коронавірус та 9 померлих. Фото: EPA/UPG

Кількість зареєстрованих хворих на коронавірус у Китаї перетнула позначку в 440 осіб. Дев'ятеро з них померли - всі в Ухані.

Про це повідомляє CGTN.

Осередком нового типу вірусу вважається китайське місто Ухань, столиця провінції Хубей. Там станом на вечір понеділка зареєстрували понад 290 випадків, викликаних цим вірусом. Це включало одноденний сплеск 77 випадків, в тому числі 72 в Ухані, два в Шанхаї та три в Пекіні.

Також фіксують випадки хвороби за межами Китаю: один в Японії, два в Таїланді та один у Південній Кореї. Повідомляється, що в Південній Кореї пацієнт одужує. Один випадок коронавірусу зареєстрували в США.

Лікарі помітили певну вибірковість хвороби - серед пацієнтів є спільні риси.

Хуанг Шаолін, заступник директора лікарні, в яку направляють хворих на коронавірус, сказав, що вони виявили три поширені фактори серед пацієнтів у важкому стані.

"По-перше, ці пацієнти, як правило, старше 60 років. Таких 70 відсотків. По-друге, ці пацієнти мають різний ступінь раніше існуючих захворювань, таких як гіпертонія та діабет. По-третє, ці пацієнти не зверталися до лікарів у час, коли вони захворіли, 84 відсотки з них чекали більше тижня", - сказав Хуан.

Новий коронавірус походить від диких тварин, які незаконно продаються на ринку морепродуктів у Ухані. Це підтвердив керівник китайського центру боротьби з профілактикою захворювань Гао Фу. Наразі вважають, що молоді люди та діти не сприйнятливі до нового типу коронавірусу, сказав Гао.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайським коронавірусом заражаються від людей

За повідомленням CNN, американські вчені розпочали роботу над створенням вакцини проти коронавірусу. Роботи розпочали в Національному інституті охорони здоров'я. Паралельно в цьому напрямку працює команда вчених Техасу, Нью-Йорка та Китаю. За словами доктора Пітера Хотеса, вченого з вакцини з Медичного коледжу Бейлора в Х'юстоні, розробити вакцину проти коронавірусів менш складно, ніж проти інших вірусів, таких як ВІЛ чи грип.

"У кожного вірусу є свої проблеми, але коронавіруси можуть бути відносно простою ціллю вакцини", - сказав Хотес.

Однак, на розробку та випуск вакцини все одно потрібен час. Створення, клінічні випробування, реєстрація та масове виробництво займе, щонайменше, рік.

Зараз також вивчають, наскільки легко вірус поширюється від людини до людини.

Міністерство охорони здоров'я України нагадало про заходи профілактики у зв'язку з поширенням нового коронавірусу (nCoV) у Китаї.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус у Китаї проявляє вибірковість - є нові жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі