понеділок, 10 лютого 2020 15:15

Коронавірус підхопив ще один українець

Коронавірус підхопив ще один українець
Про перший випадок зараження коронавірусом серед українців, які перебувають на круїзному лайнері Diamond Princess, стало відомо 9 лютого. ФОТО: glavcom.ua

На круїзному лайнері Diamond Princess на коронавірус заразився ще один українець.

Повідомила про це пресслужба Центру громадянського здоров'я МОЗ України.

"Від 4 лютого Міністерство поставило судно на карантин тривалістю 14 днів і здійснює лабораторні дослідження для пасажирів та екіпажу, які контактували з підтвердженим випадком. Станом на 10 лютого, отримано результати досліджень усіх 439 зразків, що дало можливість виявити 135 осіб, інфікованих вірусом 2019-nCoV. Зокрема, захворіли двоє громадян України", — ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ готує спецрейс для евакуації українців із Хубею

Хворих українців госпіталізували до японської лікарні столичного регіону. Там вони мінімум 14 днів пробудуть в ізоляції під відповідним медичним спостереженням.

"Міністерство охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення Японії проводить другий раунд відбору зразків серед тих пасажирів і членів екіпажу, хто тісно контактував із нововиявленими захворілими особами й тими, у кого виникли характерні симптоми", — повідомляють у Центрі.

Круїзний лайнер Diamond Princess перебуває на карантині в японському порту Йокагама. Українців на його борту 25 осіб. Усі вони — члени екіпажу. В одного з них 9 лютого діагностували коронавірус.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус підхопив ще один українець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі