вівторок, 11 грудня 2018 01:35

Кому не варто пити молоко
6

  Жнки, які п’ють багато молока, більш схильні до переломів, ніж ті, хто вживає його менше.
Жнки, які п’ють багато молока, більш схильні до переломів, ніж ті, хто вживає його менше.

Відомо, що молоко - це найкраще джерело кальцію. Але в дійсності багато досліджень доводять, що насправді молоко не таке вже й корисне.

Медики доводять, що жінки, які пили багато молока, були більш схильні до переломів, в порівнянні з тими, хто пив менше молока. Більш того, жінки, які вживають багато молока, вмирали набагато частіше, пише infonic.ru.

Також дослідження показали, що є сильний зв'язок між дітьми до 14 років, які пили молоко і діабетом. А жінки 26-46 років, в раціоні яких присутні багато молочних продуктів, схильні до високого ризику розвитку раку молочної залози.

Але існують і більш поширені причини того, чому варто відмовитися від молочних продуктів.

Непереносимість лактози

1. Ви регулярно відчуваєте здуття

 

Для того, щоб в нашому організмі лактоза правильно переварювалася і засвоювалася, у людини повинен бути фермент під назвою лактаза. У немовлят проблем з лактазой немає, її в маленьких організмах предостатньо, бо їм необхідно перетравлювати молоко, з якого здебільшого складається їх раціон.

Але з віком наш організм виробляє лактази все менше, тому що дорослій людині молоко більше не потрібне. З цієї причини вживання молока може викликати здуття живота.

Згідно статистики, більшість латиноамериканців, індійців, європейців, 74% корінних американців, 98% населення південно-східної Азії, 70% афроамериканців, 90% азіатських американців страждають від того, що не переносять лактозу.

2. Біль у шлунку

 

Як правило, біль в шлунку практично завжди супроводжує здуття. Якщо в тонкому кишечнику лактази недостатньо, то молоко не може засвоїться до кінця. Це заважає процесу перетравлювання, викликає поколювання і біль. Вас може нудити, ви можете чути бурчання і відчувати біль. Деякі навіть відзначають поява судом і гострого болю.

3. У вас рясне виділення газів

Коли перетравлення лактози не відбувається належним чином, незасвоєний цукор опиняється в пастці в нашому товстому кишківнику, де і починає бродити. Бродіння призводить до метеоризму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В яких продуктах кальцію більше, ніж в молоці

4. Ви часто страждаєте на діарею, яка триває довше двох днів

 
Попри непереносиміть лактози, не вся молочна продукція призводить до діареї. Наприклад, сир і вершки не спричиняють появу діареї, а відбувається вона саме через молоко. Однак, щоб перевірити це, для початку слід повністю відмовитися від молочної продукції, а потім поступово включати продукти, по черзі.
Вплив молока

5. У вас свербить шкіра

У більшості випадків свербіж шкіри викликає алергія на молоко, а не непереносимість лактози. Незважаючи на те, що найчастіше від алергії на молоко страждають діти, дорослих теж вона не оминає.

 

Алергія на молоко з'являється тоді, коли наша імунна система починає негативно реагувати на будь-який молочний продукт, сприймаючи його як небезпечну і чужорідну речовину. Коли така речовина потрапляє в нашу травну систему, найпоширенішою реакцією організму є свербіж шкіри.

6. Кілька членів вашої родини померли від раку

Вже давно доведено зв'язок між вживанням молочних продуктів і небезпекою розвитку онкологічних захворювань. Якщо жінка часто п'є молоко, то у неї істотно підвищується ризик розвитку раку молочної залози. У чоловіків при вживанні молока може розвинутися рак передміхурової залози.

7. Ви маєте проблеми зі шкірою

 

Той же гормон, який відповідальний за збільшення ризику розвитку раку, також негативно впливає на нашу шкіру. Цей гормон IGF-1 пов'язаний з появою на шкірі прищів, набряків і запалень.

Молоко і молочні продукти сприяють надлишковому виробленню підшкірного жиру, що призводить до закупорки пор і появі прищів. Якщо протягом тривалого часу висипання на обличчі не проходять, а ви перепробували багато різних способів, щоб їх позбутися, то варто спробувати не вживати якийсь час молочні продукти.

Дані про властивості молока зміцнювати кістки досить суперечливі. Дослідження показують, що люди середнього віку, які вживали добавки кальцію, або отримували багато кальцію з харчування, страждали від переломів не рідше за тих, хто споживав менше кальцію. Поки існує недостатньо доказів того, що добавки кальцію допомагають уникнути переломів. Здоров'я кісток залежить від безлічі інших чинників: достатньої кількості вітаміну D3, вітаміну К2, магнію, рівня жиру в раціоні, а також фізичної активності людини. Ходьба, біг, танці, а також вправи на рівновагу, такі як йога теж значною мірою впливають на міцність наших кісток.

Зараз ви читаєте новину «Кому не варто пити молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі