пʼятниця, 06 липня 2018 19:27

Кого безкоштовно вакцинуватимуть від кору

Кого безкоштовно вакцинуватимуть від кору
Дорослих у групі ризику вакцинуватимуть безкоштовно. Фото: pogliad.ua

В Україні будуть безоплатно вакцинувати від кору дорослих, які належать до груп ризику.

Вакцинуватимуть медиків, вчителів та представників силових структур. Рішення прийняло Міністерство охорони здоров'я.

"Таке рішення прийнято у зв'язку зі зростанням захворюваності на кір серед дорослих. Зокрема, йдеться про поширення захворюваності у групах, що проживають у спільному просторі (військові, учасники операції Об'єднаних сил, студенти), а також серед освітян і медиків", - йдеться у повідомленні МОЗ.

Від кору обов'язково будуть вакцинувати медичних працівників, працівників освітніх закладів та немедичних працівників закладів охорони здоров'я, представників силових структур (МВС, Міноборони, СБУ, Національної поліції України, Національної гвардії України, Прикордонної служби України, Державної служби охорони), студентів навчальних закладів без обмеження віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від кору люди перестають їсти й пити

"Для проведення імунізації цих груп дорослих в Україні вакцини є в наявності, завдяки запасам, що були закуплені за бюджетні кошти у попередні роки. Відповідно до чинного законодавства, вакцини закуповуються лише для імунізації дітей", – зазначають у МОЗ.

Сьогодні у світі все ще нараховується 19,4 млн невакцинованих або недостатньо вакцинованих дітей. Для збільшення темпів імунізації 2012-го почав діяти Глобальний план дій щодо щеплень у світі, покликаний до 2020 року за рахунок загального доступу до імунізації запобігти мільйонам смертей від хвороб.

Зараз ви читаєте новину «Кого безкоштовно вакцинуватимуть від кору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі