вівторок, 09 червня 2020 15:18

Карантин врятував мільйони життів - дослідження

Карантин врятував мільйони життів - дослідження
Команда вчених дослідила наслідки впливу карантинних обмежень в 11 країнах Європи. Фото:pixabay

Понад 3 млн життів урятував жорсткий карантин у Європі.

Такі висновки оприлюднила команда науковців Імперського коледжу Лондона, пише ВВС.

Це встановили саме ті дослідники, після поради яких Велика Британія вирішила змінити стратегію реагування на пандемію і все ж запровадити карантин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 червня в Україні стартує черговий етап пом'якшення карантину: що дозволять

Команда дослідила наслідки впливу карантинних обмежень в 11 країнах Європи - Австрії, Швейцарії, Бельгії, Франції, Німеччині, Італії, Іспанії, Норвегії, Данії та Британії до початку травня, та змоделювала розвиток ситуації за умов, якби карантин не запроваджувався. Як свідчать розрахунки, без запровадження карантину у цих країнах від коронавірусу померли б загалом 3,2 млн людей. В Італії кількість загиблих від коронавірусу могла б перевищити півмільйона - 630 тис. померлих, Франції - 690 тис., Великій Британії - 470 тис. Загальна кількість загиблих у досліджуваних країнах на цю дату склала 130 тис. людей - в десятки разів менше.

Таким чином, карантин врятував близько 3,1 млн життів. Науковці також попереджають, що інфікувалася за цей час зовсім незначна частка населення - близько 4%. Тому, коли обмеження почнуть послаблюватися і мобільність знову зросте, кількість нових хворих також почне зростати.

"Твердження про те, що все це закінчується, можна сміливо відкидати. Ми лише на початку пандемії", - зазначає доктор Флаксман.

Пандемія коронавірусу Covid-19 триватиме відносно недовго.

Дослідники з Сінгапурського університету технологій та дизайну створили складну модель, яка прогнозує точну дату закінчення пандемії в США, Великій Британії та інших країнах світу. Так, пандемія Covid-19 у Великій Британії може закінчитися восени, приблизно 30 вересня, в США трохи пізніше - 11 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Карантин врятував мільйони життів - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі