вівторок, 09 червня 2020 07:44

10 червня в Україні стартує черговий етап пом'якшення карантину: що дозволять

10 червня в Україні стартує черговий етап пом'якшення карантину: що дозволять
В Україні від середи, 10 червня, очікується перехід на наступний етап пом'якшення карантину. Фото: pravda.com.ua

В Україні від середи, 10 червня, очікується перехід на наступний етап пом'якшення карантину.

Серед іншого, він передбачає відкриття баз відпочинку. Про це під час брифінгу 8 червня повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Згідно нашого плану виходу з карантину наступний етап починається від 10 червня. Цей етап передбачає в тому числі початок функціонування баз відпочинку. Усі ці бази відпочинку можуть функціонувати, виходячи з дотримання правил, які встановлюються Міністерством охорони здоров'я", - сказав Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ послабило умови торгівлі на ринках

Так, від 10 червня в Україні запроваджуються наступні пом'якшення:

- початок роботи баз відпочинку та санаторіїв (дитячі табори поки що залишаються під забороною);

- буде дозволене проведення масових культурно-мистецьких заходів (але з певними епідемічними обмеженнями: не більше однієї людини на 5 квадратних метрів).

Варто зазначити, що в Україні діє адаптивний карантин і лише регіони, які відповідають санітарно-епідеміологічним показникам щодо інфікування коронавірусом, можуть переходити на наступний етап послаблень.

В Україні кінотеатри можуть запрацювати з 2 липня, але це не точна дата. Крім того, працюватимуть зі значними обмеженнями, тому відвідуваність буде низькою.

Зараз ви читаєте новину «10 червня в Україні стартує черговий етап пом'якшення карантину: що дозволять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі