понеділок, 18 травня 2020 12:27

Хто і навіщо буде проходити тестування на антитіла до Covid-19 - пояснення міністра

Хто і навіщо буде проходити тестування на антитіла до Covid-19 - пояснення міністра
В МОЗ підпишуть відповідний наказ щодо тестування на виявлення антитіл до коронавірусу. Фото:Facebook Максима Степанова

Наказ щодо запровадження тестів імуноферментного аналізу на визначення антитіл до коронавірусної інфекції (ІФА-тести) планує 18 травня підписати МОЗ.

Завдяки цьому зможуть значно збільшити кількість осіб, яких тестуватимуть, про це на пресбрифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Він також розповів, кого тестуватимуть насамперед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вони працюють: МОЗ оцінив ефективність українських тестів на Covid-19

"18 травня буде підписаний відповідний наказ щодо запровадження ІФА-тестування. Перш за все ми будемо тестувати людей, які мають симптоми, також всіх без виключення контактних осіб, навіть якщо в них немає симптоматики, й всі без виключення групи ризику: це і Національна поліція, Національна гвардія та інші групи ризику", - сказав Степанов.

За його словами, всіх людей, які підпадають під алгоритми тестування, будуть тестувати безкоштовно.

Міністерство охорони здоров'я готується затвердити алгоритм масового тестування для виявлення антитіл до коронавірусу. Про це очільник МОЗ Максим Степанов відзвітував президенту Володимиру Зеленському.

Зараз ви читаєте новину «Хто і навіщо буде проходити тестування на антитіла до Covid-19 - пояснення міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі