понеділок, 09 липня 2018 15:35

Для хворих на слабоумство будують селище

У Франції розпочали будівництво поселення для людей з набутою деменцією. Проживання в цьому місці дозволить хворим вести нормальний спосіб життя, не наражаючись на небезпеки, які чатують на них у звичайних умовах. Аналогічний об'єкт уже існує в Нідерландах.

Проект "Селище Альцгеймера" розроблений з метою забезпечити людям, у яких діагностовано набуте слабоумство, можливість жити повноцінно й без кардинальних обмежень свободи. Побут хворим , які проживатимуть на території поселення, організовуватиме медичний персонал разом з волонтерами. Відкрити "Селище Альцгеймера" планують наприкінці 2019 року. Пише mymodernmet.com

Автор: mymodernmet.com
  Селище Альцгеймера
Селище Альцгеймера

"Селище Альцгеймера" поділено на 4 житлових квартали, об'єднаних спільним внутрішнім двором. Кожен з них має свої розпізнавальні знаки, завдяки чому хворі зможуть легко орієнтуватися в просторі. Згідно з планом, окрім житлових будинків, у цьому поселенні буде супермаркет, перукарня, бібліотека, тренажерний зал, кафе, театр та інші об'єкти інфраструктури, необхідні для комфортного проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені пояснили, чим замінити снодійне й навіщо це робити

У "Селищі Альцгеймера" хворі зможуть безперешкодно пересуватися й виконувати звичайні побутові справи. Окрім того, значно знизиться потреба у вживанні медичних препаратів. Медпрацівники й волонтери постійно проживатимуть на території поселення. Жоден з них не носитиме уніформи, що дозволить створити максимально природні умови.

Раніше розповіли, що схильність забагато говорити свідчить про хворобу Альцгеймера. Ця недуга характерна для людей віком старше 65 років, однак останнім часом почала "молодіти". Лікарі наголошують на важливості діагностування її на ранніх стадіях.

Зараз ви читаєте новину «Для хворих на слабоумство будують селище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі