понеділок, 24 серпня 2020 03:35

Дихальна гімнастика: "ледачий" спосіб схуднути

Дихальна гімнастика: "ледачий" спосіб схуднути
Позбутися зайвих сантиметрів на талії допоможе дихальна гімнастика. Фото: pixabay

Три нескладні дихальні вправи займуть усього 15 хвилин на день, але допоможуть прибрати зайві сантиметри за лічені дні. За тиждень при якісному виконанні ви можете позбутися від 5 сантиметрів в області талії, а найприємніше, що результат буде помітний вже на другий день.

Відомо, що одними силовими тренуваннями, наприклад, посиленими вправами на прес, плаского живота не добитися. Це призведе лише до того, що ви накачаєте собі "броню" під жировий прошарок. Фітнес-тренери активно пропагують кардіотренування - півгодини в день приділіть бігу, і незабаром ваша фігура приємно вас здивує.

Але що робити тим, у кого немає вільних 30 хвилин в день, або біг їм протипоказаний через здоров'я, або найбільш поширений випадок - просто не вистачає сили волі кожен день змушувати себе бігати? В такому випадку допоможе дихальна гімнастика.

Справа в тому, що кисень допомагає спалювати жирові клітини, і дихальна гімнастика спрямована якраз на активне надходження кисню в організм. І головне, кисень корисно впливає не тільки на зовнішній вигляд, але й на внутрішній стан, пише marieclaire.ru.

Всього 15 хвилин на день, виділені для нескладних вправ, допомагають:

Притупити почуття голоду

Оптимізувати травний процес

Розщепити жирові клітини

Додати бадьорості та сил

Зміцнити імунну систему

Заспокоїти нервову систему

АЛЕ: такий спосіб схуднення не довговічний, і в разі припинення тренування ви швидко (протягом місяця) наберете всі свої сантиметри в талії назад, але якщо займатися регулярно, успіх гарантований.

Три вправи, які потрібно виконувати натщесерце

1. Cтаємо рівно, ноги на ширині плечей, руки на талії. Одну руку для зручності можна покласти на живіт. Робимо вдих - живіт округляємо. Видих - втягуємо. Важливо робити гімнастику розмірено і напружувати прес. Повторюємо 2 хвилини.

2. Далі діємо за тією технікою, тільки вдихаємо і видихаємо не до кінця. Невеликий вдих - живіт округляємо, ще трохи вдихнути, і знову трохи вдихнути. Далі невеликий видих - живіт втягуємо, ще трохи видихнути, і знову трохи видихнути. Не забуваємо якомога сильніше напружувати прес. Повторюємо вправу 10 хвилин.

3. І наостанок робимо вдих - округляємо живіт, на видиху нахиляємось, максимально видихаємо, втягуємо живіт і затримуємо дихання. Повільно випростуємося і рахуємо до 8. Тут важливо робити все повільно, щоб не запаморочилася голова з незвички. Повторюємо 3 хвилини.

Інтенсивні тренування протягом п'яти-семи хвилин підійдуть тим, хто мріє схуднути в прискореному темпі. Після подібних занять відбувається надмірне споживання кисню, яке збільшує швидкість спалювання жирового прошарку, адже процес схуднення безпосередньо пов'язаний з кількістю повітря, що надходить в організм. Організму необхідно відновити м'язи після навантаження, а також кисневий запас, який зазвичай поповнюється досить довго - протягом декількох годин після закінчення занять. Буквально, це означає, що наше тіло продовжує спалювати калорії в посиленому режимі, навіть після закінчення інтенсиву. Всього п'ять хвилин, а результат як від півторагодинної прогулянки.

Зараз ви читаєте новину «Дихальна гімнастика: "ледачий" спосіб схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі