понеділок, 09 листопада 2020 12:58

Covid-19: критерії, за яких самоізоляцію можна припиняти за 10 днів

Covid-19: критерії, за яких самоізоляцію можна припиняти за 10 днів
Ще одним критерієм є відсутність клінічних проявів хвороби ГРВІ за умови отримання негативного результату методом ПЛР-тестування. Фото: pixabay.com

Самоізоляцію можна припиняти за 10 днів, якщо протягом 3 діб від початку Covid-19 немає клінічних проявів хвороби.

Про це у понеділок заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час пресбрифінгу.

"Перший критерій - це відсутність клінічних проявів ГРВІ протягом 3 днів, рахуючи з 10-го дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження. Тобто, якщо у вас 1 листопада з'явилися симптоми Covid-19, ви не робили ПЛР-тест, перебуваєте вдома на самоізоляції. Потім через 13 днів, якщо симптомів немає, ви можете припиняти самоізоляцію і лікарняний. Або, наприклад, 1 листопада у вас з'явилися симптоми, у вас взяли відповідний мазок, зробили тест, він виявився позитивним. Так само відраховується 3 дні (за 10 діб від забору зразку на тест. - Gazeta.ua), і при відсутності симптомів немає потреби робити лабораторне обстеження", - сказав Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін готує карантин вихідного дня: що працюватиме

Ще одним критерієм є відсутність клінічних проявів хвороби ГРВІ за умови отримання негативного результату методом ПЛР-тестування.

"При наявності хоча б одного з критеріїв можна припиняти самоізоляцію. Усі вони є рівноцінними. Повторне тестування методом ПЛР для визначення наявності чи відсутності вірусу в організмі може проводитися не раніше, ніж за 10 днів від дати появи симптомів, або отримання першого позитивного результату. Але повторне тестування не є обов'язковим", - додав Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почало діяти нове карантинне зонування. Уперше без зелених та жовтих зон

Дефіцит вітаміну D в організмі людини може призвести до більш важкого перебігу коронавірусу. Британські вчені вивчили щоденну статистику з Covid-19 і виявили "вражаючу кореляцію між тяжкістю захворювання і широтою".

Зараз ви читаєте новину «Covid-19: критерії, за яких самоізоляцію можна припиняти за 10 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі