середа, 07 квітня 2021 09:02

Чому записаних на щеплення в "Дії" не вакцинують залишковими дозами

Чому записаних на щеплення в "Дії" не вакцинують залишковими дозами
В Україні закінчується вакцина Covishield компанії AstraZeneca. Фото: pixabay.com

Українців поза групою ризику, які записалися на вакцинацію через додаток "Дія", не запрошують щепитися залишковими дозами. Черга на Covid-вакцинацію через е-сервіс є своєрідним листом очікування лише для кожної конкретної групи вакцинації.

Про це заявив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, передає "Українська правда". Запис на залишкові дози Covid-вакцини відбувається через облдержадміністрації.

"Це не питання вакцинації залишковими дозами, а питання вакцинації відповідно до дорожньої карти. У "Дії" формується лист очікування, і коли настає етап для людини з цього списку, особу пріоритетно записують на вакцинацію", – сказав він.

Водночас в Україні закінчується вакцина Covishield компанії AstraZeneca.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке Національний план Covid-вакцинації - пояснення МОЗ

В Україні змінили деякі пункти дорожньої карти вакцинації, тобто нацплану. Згідно з нововведенням, залишки вакцини, які не використали для щеплення, тепер можна застосовувати. Зайвими препаратами можуть вакцинувати лідерів думок, спортсменів, лідерів релігійної спільноти.

Зараз ви читаєте новину «Чому записаних на щеплення в "Дії" не вакцинують залишковими дозами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі