середа, 22 травня 2019 17:57

Чому варто носити перед сном сонцезахисні окуляри

Чому варто носити перед сном сонцезахисні окуляри
Сонцезахисні окуляри допомагають уникнути порушення біологічних ритмів організму й попередити появу проблем зі сном. ФОТО: pinterest.com

Сонцезахисні окуляри здатні захистити від шкідливого блакитного світла, яке випромінюють екрани смартфонів, планшетів і комп'ютерів. Тому користуватися перед сном подібними гаджетами слід озброївшись саме таким аксесуаром.

Дослідження вчених з Амстердама показало, що сонцезахисні окуляри дають такий самий ефект, як і повна відмова від користування перед сном гаджетами. При цьому біологічні ритми організму приходять в норму вже за 7 днів. Пише відоме британське видання TheSun.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаджети завдають непоправної шкоди - вчені

Користування смартфонами вночі призводить до порушення біологічного годинника. Винуватцем цього є блакитне випромінювання від екранів гаджетів: воно імітує денне світло, через що біологічний годинник організму збивається. Як наслідок, порушується вироблення гормону сну — мелатоніну. На фоні цього з'являється безсоння, депресія, починає турбувати безпричинне відчуття тривоги.

Зараз ви читаєте новину «Чому варто носити перед сном сонцезахисні окуляри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі