понеділок, 07 жовтня 2019 03:28

Чим корисна шипшина і як її варити

Чим корисна шипшина і як її варити
Відвар з шипшини підвищує імунітет. Фото: з відкритих джерел

Шипшина багата на велику кількість корисних речовин, які потрібні нашому організму щодня.

У ній є вітаміни С, В, К, Е і Р, а також хром, магній, кальцій і калій, про це пише "24 здоров'я".

Відвар з червоних плодів використовують як засіб, що добре підвищує імунітет. Також його можна вживати як профілактичний засіб у період розповсюдження застуд та грипу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун порадила, де брати вітаміни восени, і склала корисне меню для українців

Для приготування відвару з шипшини візьміть 3 ст. ложки сухих плодів і злийте 1 л окропу. Відвар настоюють в термосі 12 год, рекомендовано приймати за 30-40 хв до їжі.

Перед тим, як готувати відвар, ягоди слід промити і подрібнити. У такий спосіб напій скоріше настоїться. До відвару не бажано додавати цукор, натомість мед можна додавати.

Не варто вживати відвар з шипшини людям, у яких є алергія на вітамін С, хворим на діабет, жовчнокам'яну хворобу. Не принесе такий напій користі тим, у кого є проблеми з шлунково-кишковим трактом, хто страждає на гастрит.

Тому, перед прийомом відвару з шипшини, варто проконсультуватися у свого лікаря.

Піт допомагає тілу охолонути і коли виступає на тілі – спадає жар. Але висока температура потрібна, щоб мобілізувати імунну систему. Тому, якщо вона нижче 38,5 градусів, краще дати організму шанс поборотися з нею самому.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисна шипшина і як її варити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі