вівторок, 15 вересня 2020 10:40

Які кошти врятують від нової пандемії: назвали суму

Які кошти врятують від нової пандемії: назвали суму
Експертка також розкритикувала політику, що проводиться щодо ВООЗ президентом США Дональдом Трампом. Фото: unsplash.com

Колишня глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Гро Харлем Брундтланд заявила, що $5 на людину щорічно зможуть врятувати світ від нової катастрофічної пандемії.

На її думку, хоч це й величезні витрати в масштабах планети, але вони допоможуть запобігти збитку, який можна порівняти з тим, що завдав коронавірус SARS-CoV-2. Його оцінюють приблизно в $11 трлн, цитує матеріал The Guardian видання OBOZREVATEL.

Озвучена експертом оцінка загальної безпеки заснована на розрахунках консалтингової фірми McKinsey&Company. Її фахівці зазначають, що підготовка до пандемії на найближчі 5 років коштуватиме $4,7 на кожного жителя Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українці ставляться до карантинних обмежень у школах

Експертка також розкритикувала політику, що проводиться щодо ВООЗ президентом США Дональдом Трампом. За її словами, якщо багаті країни відмовляться допомагати бідним країнам і концентруватимуться лише на боротьбі з пандемією в своїх кордонах, рано чи пізно хвороба перекинеться і на них.

У європейському представництві Всесвітньої організації охорони здоров'я повідомили, що майбутня вакцина від Covid-19 не завершить пандемію.

Зараз ви читаєте новину «Які кошти врятують від нової пандемії: назвали суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі