вівторок, 11 серпня 2020 16:26

Як вдома перевірити викривлення спини школяреві

Як вдома перевірити викривлення спини школяреві
Викривлення спини перевіряють вдома перед школою. Фото: neurosurgery.com.ua

Візьміть собі за правило у кінці літа перевіряти спину дитину. Цим можна врятувати її від інвалідності. Щоб не довелося ламатися хребет та виправляти залізними зажимами.

Від нерівномірного розподілення навантаження на спину може розвинутися сколіоз - викривлення хребта. А це призводить до інших серйозних захворювань серця, шлунка, печінки, до здавлення легень. Лікар також має подивитися ступні на наявність плоскостопості.

Про це попереджає Леонід Красовський, ортопед із Кропивницького.

Перевірити стан хребта дитини можна вдома. Має нагнутися і опустити руки. У здорової дитини ліва і права частини тулуба симетричні, лопатки і надпліччя розташовуються на одному рівні.

Зі ста оглянутих школярів не більше 15-ти можна назвати здоровими. Важливий і твердий матрац. Хто не може купити ортопедичний, варто покласти під свій лист фанери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали тривожний вік для викривлення спини в дітей

Щоб у дитини не було проблеми з хрящами та кістками, не давайте їй тістечок, цукерок та солодкої газованої води. Вони містять речовини, які уповільнюють засвоєння кальцію.

Зате збільшіть кількість кисломолочних продуктів. Вони оздоровлюють мікрофлору кишечника і кальцій краще всмоктується зі з'їдених продуктів. Кальцій краще засвоюється в тандемі з магнієм, фосфором і вітаміном Д. Вони є в твердому сирі, молоці, зеленому горошку, горіхах і сардинах.

Навітьу карантині не виходить уникнути роботи. Навіть якщо це не офіс, все одно треба сидіти для виконання завдання. Тому зменшити ниючий біль в попереку або між лопатками, допоможуть прості вправи.

Вони підійдуть для будь-яких умов і займуть мінімум часу.

Зараз ви читаєте новину «Як вдома перевірити викривлення спини школяреві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі