вівторок, 27 червня 2017 15:56

Як правильно засмагати, щоб не згоріти

Як правильно засмагати, щоб не згоріти
Сонцезахисний крем: як вибирати і правильно наносити Фото: medprice.com.ua

Сонцезахисний крем потрібен для шкіри не тільки у сонячну, а й у похмуру погоду. Інакше шкіра так само червоніє й лущиться, як і під сонцем. Її клітини передчасно старіють і відмирають. Наносити крем треба за 10–15 хвилин до виходу і оновлювати кожні 2–3 години.

Про це розповів Gazeta.ua Кирило Тимощук, столичний дерматолог.

"Найголовніше при виборі крему - рівень сонячного захисту. Він буває від 15 до 50. Це позначено на тюбику. Вони відбивають сонячне проміння, наче дзеркало. Найкраще купувати засоби, які захищають як від ультрафіолетового, так й інфрачервоного проміння. Тоді не згорить шкіра.

Засмагати треба сухим. Висихати на сонці не можна — краплі води притягують сонячні промені. З'являтися на сонці краще до десятої ранку й після 17:00.

"Найбільше до опіків схильні люди зі світлою шкірою, руді та біляві з блакитними чи зеленими очима. Найкраще сонячне проміння сприймають смагляві, чорняві й темноокі", - каже лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як спека впливає на людей

Обгорілі місця треба охолодити компресом. Для нього 2 ст. л. оцту розводять у 1 л води. Намочують тканину та прикладають до пошкодженої ділянки. Печіння і біль знімає міцна заварка. 1 ч. л. чаю треба залити склянкою окропу. Настояти 40 хв. Процідити, і прикладати компреси на півгодини двічі на день. Також допомагає настій ромашки — знімає запалення. Столову ложку цвіту залити склянкою окропу.

Також ультрафіолет пошкоджує її зсередини. Тому необхідно приймати речовини, що мають протизапальну дію. Такі як зелений чай і гранатовий сік.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно засмагати, щоб не згоріти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі