субота, 19 грудня 2020 02:28

Як правильно доглядати за сухою шкірою взимку: поради косметолога

Як правильно доглядати за сухою шкірою взимку: поради косметолога
Людям із сухою шкірою варто користуватися косметикою, у складі якої є гліцерин, гіалуронова кислота, мінеральні олії та ланолін. Фото: pexels-ali-pazani

Взимку на 20% більше клієнтів скаржаться на суху шкіру, адже через холод знижується продуктивність сальних залоз. Виникає подразнення та пересушування обличчя. Вітамін С надасть шкірі сяючого ефекту та зробить здоровішою. Натомість огіркові та сметанні маски дають миттєвий, але не довготривалий результат

Про це Gazeta.ua розповіла Вікторія Кутровська, косметологиня.

"Сметана, в якій міститься молочний фермент, заживляє та освітлює шкіру. Жири підживлюють, знімають відчуття сухості, стягнутості. Той самий огірок, який не менш популярний сметани - просто зволожує. Звичайно це не лікувальні процедури, але в домашніх умовах краще, ніж нічого. Адже опалення, авітаміноз та знежирена дієта шкодять шкірі. Їй потрібен догляд, - говорить косметологиня.

Радить дотримуватися збалансованого харчування. Споживати у достатку правильні жири: рибу, авокадо, горіхи, насіння й різноманітні олії – оливкову, кокосову й інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали способи догляду за шкірою, коли холодно

"Чому вегетаріанці страждають від надмірної сухості шкіри, бо неможливо в раціон ввести таку велику кількість не тваринного білка. Його брак впливає на якість шкіри. Якщо людина їсть багато жирів, але шкіра все одно суха, потрібно дивитися на те, чи здатен організм засвоїти та переробити ці жири - приділити увагу роботі жовчі та жовчного відтоку. Також сухість шкіри може свідчити про низький рівень естрогену та проблеми зі щитоподібної залози, - додає Кутровська.

Людям із сухою шкірою варто користуватися косметикою, у складі якої є гліцерин, гіалуронова кислота, мінеральні олії та ланолін.

"Для сухої шкіри необхідна гіалуронова кислота. Вона створюватиме своєрідну плівку й притягуватиме вологу не даючи їй швидко випаровуватися зі шкіри. Також корисний вітамін В12 - він потужний антиоксидант", - підкреслює косметологиня.

Не слід захоплюватися скрабами, користуватися ними рекомендовано значно рідше, ніж в теплу пору року. Корисно вмиватися водою контрастних температур, бо це покращує тонус і пружність шкіри.

"Слід забути про агресивні очищуючі засоби, а також з великим вмістом етилового спирту. Загалом все, що провокує сухість шкіри, в тому числі й матуючі косметичні продукти. Якщо обирати скраб - то з ензимної пудри - порошку, який розводиться із водою та наноситься на обличчя на 5 хвилин і потім змивається. Робити таку процедуру варто двічі на тиждень. Вмиватися дитячим, господарським чи дегтярним милом не раджу. Для сухої шкіри найкраще підходить молочко. Воно м'яке, чудово очищує й має жирну консистенцію", - каже Кутровська.

Ризик спалаху екземи через носіння маски для обличчя можуть мати люди з чутливою шкірою. Екзема є найпоширенішим алергічним захворюванням шкіри.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно доглядати за сухою шкірою взимку: поради косметолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі