вівторок, 07 квітня 2020 02:28

Як не погладшати на карантині: 5 порад тренера

Як не погладшати на карантині: 5 порад тренера
Зарядка допомагає не погладшати на карантині. Фото: yogajournal.ru

Ізоляція вдома захищає від коронавірусу. Але людині важче контролювати кількість спожитого. Крім того, немає фізичної активності. Все це впливає на зовнішній вигляд.

Щоб не набрати зайвих кілограмів на карантині, варто пити більше теплої води з лимоном і звести до мінімуму перекуси горішками і фруктами.

Сніданок має бути білковим. Від нього не захочеться їсти протягом 4 год. Вечеряти не пізніше 19:30 год.

"Карантин – час для нових звичок. Відривайтеся від планшетів і робіть кілька вправ і. Якщо гир і гантелей немає – не проблема. Мішки з кормом для чотириногих або звичайні пляшки з водою – гідна заміна інвентарю в тренажерному залі. А ще лягати спати до півночі і не валятися в ліжку весь день. Ранок починається з рухомих стрибків, адже фізична активність цими днями в рази менше", - розповідає Андрій Хомицький, зірковий тренер.

Щоб схуднути в домашніх умовах, потрібно:

Присідати. Це прокачує стегна і сідниці, а також допомагають скинути вагу і зміцнити м'язи в цілому. Важливо, щоб під час виконання вправи п'яти не відривалися від підлоги, а коліна не заходили далі пальців ніг.

Якщо виконувати вправу стало дуже легко – можна ускладнити завдання і робити після кожного присідання стрибок. Найбільш ефективна схема – 3 підходи по 20 разів, виконувати варто через день, щоб забезпечити відпочинок м'язам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільш уразливих до коронавірусу українців

Віджиматися. Це зміцнює м'язи рук, пресу і чудово допомагають схуднути. Якщо з витягнутими ногами виконувати віджимання дуже складно, можна почати вправи, стоячи на колінах. Коли руки звикнуть до навантаження, можна буде перейти в більш ефективну позицію. Через день виконувати 3 підходи по 15 разів.

Планка. Це одна з найефективніших вправ для всього тіла. Зміцнює прес, спину, сідниці і ноги, а також сприяє позбавленню від жирових відкладень. Лягти, зробити вдих і видих. Підняти тулуб, спираючись ліктями і пальцями ніг. Під час виконання вправи сідниці і прес повинні бути напружені, а попере рівним. Час стійки в планці – від 30 с. до 2-3 хвилини на початковому рівні.

Під час карантину українці відчувають тотальне заперечення. Багато не продовжує гуляти вулицями. А ті, хто лишається вдома, ризикують занепасти духом.

Як не впасти у депресію і пережити карантин порадила Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Як не погладшати на карантині: 5 порад тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі