пʼятниця, 14 грудня 2018 13:56

Як довго можна зберігати питну воду

Як довго можна зберігати питну воду
Питну воду можна зберігати не більше доби. фото: news.dtkt.ua

Питну воду у тарі можна зберігати не більше доби. Згодом вона втрачає природні властивості та є фізіологічно неповноцінною.

"Основними вимогами до води є природність, тобто її повинні добувати з артезіанських свердловин, s свіжість. В Україні відсутній суворий державний контроль, через що підприємці під виглядом джерельної продають звичайну водопровідну, пропущену через додаткові фільтри. Вона не містить у собі жодних корисних мінералів і речовин", - говорить екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас, пише УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованій Макіївці понад 100 людей отруїлися питною водою

Він запевняє, що деякі все ж стежать за якістю та виготовляють хорошу воду. Проте питання виникають частіше до пляшки, транспортування та зберігання.

Результати досліджень підтвердили, що газована вода сприяє підвищенню апетиту, а регулярне вживання її є передумовою для розвитку ожиріння. Учені з Бірзейтського університету, що знаходиться на території Палестинської автономії, провели експеримент, у межах якого одну групу гризунів поїли газованою водою, другу — звичайною питною.

Зараз ви читаєте новину «Як довго можна зберігати питну воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі