пʼятниця, 24 березня 2017 01:45

7 речей, які переведуть тіло на весняний режим

7 речей, які переведуть тіло на весняний режим
Весною слід бути на повітрі більше за годину Фото: annaolga

Щоб не стати жертвою весняної депресії, слід вчасно перевести організм на режим "весни". Тоді тіло не встигне злякатися зміни сезонів та дозволить насолоджуватись потеплінням. 7 речей, які допоможуть перевантажитись у березні публікує claudia.pl.

Подбай про здоров'я волосся. Навесні волосся випадає, його кінчики січуться, виглядають виснаженими. Це важлива нагода сходити до перукаря, а також провести відновлювальні процедури. Крім того, з новим сезоном змінюється мода. Тому є сенс обрати новий стиль, та колір. Це додасть сил та гарного настрою.

Перейди на весняне харчування. Ти одразу відчуєш зміну самопочуття, якщо замість важкої їжі почнеш вживати свіжу зелень, ранні овочі та фрукти. Весна - добрий час, щоб позбутися зайвих кілограмів. Зимою людина спалює на 20 відсотків більше калорій, ніж весною та літом - бо важче рухатися, швидше настає втома. Тому жити на зимовому раціоні вкрай нерозумно. Тепер організм не мусить справлятися з низькими температурами та користатися з запасів. Апетит стає меншим. Тому гріх з цього не скористатися на користь здорового способу життя.

Багато рухайся на велосипеді та пішки. П'ять хвилин прогулянки позитивно впливають на імунну систему. Десять хвилин швидкої ходьби позитивно діють на пам'ять, здатність до логічного мислення, активує креативність. А година на свіжому повітрі зменшує ризик серцево-судинних захворювань, допомагає спаленню жирових тканин на животі. А година-друга на велосипеді приведе у тонус м'язи, забезпечить здоров'я ніг та хребта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курцям слід проходити додаткові обстеження на туберкульоз - фтизіатр

Наведи порядок у хаті. Для жінок важливо перебрати речі в шафі - це позитивно впливає на психіку. Усі зайві плаття та штани варто віддати людям, які їх не мають, а себе порадувати обновками.

Знайди час для себе. Зайві справи виснажують мозок, призводять до головних болів та гіпертонії. Варто написати на листку усі справи, якими займаєшся і викреслити неважливі. Коли вільний час знайдено - слід відпочити. Бо людина, яка набралася сил, краще працює та швидше виконує свої обов'язки.

Працюй над своїми думками. Читай, складай пазли, вирішуй головоломки. Активний розум покращує самопочуття. На роботі вибирай справи, у які треба вкладати трохи інтелекту. Це не лише тренує мозок, а і приносить більше задоволення від результату.

Відвідай лікаря. Подбати про здоров'я вкрай важливо. Почати можна зі стоматолога. Бо інфекції у ротовій порожнині шкодять усьому тілу. Також під час обстеження організму можуть виявитись хвороби, які ми заробили за зиму - їх слід підлікувати. Зроби аналіз сечі, перевір рівень цукру та холестерину у крові, відвідай гінеколога та окуліста.

Зараз ви читаєте новину «7 речей, які переведуть тіло на весняний режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі