понеділок, 05 лютого 2018 12:09

5 продуктів, які захищають від раку

Від раку в 2016-2017 роках померли 400 тисяч українців. Щоб не довелося його лікувати, можна вживати певну їжу, яка захищає від його появи. Згідно з дослідженнями Світового фонду досліджень раку, Американського інституту досліджень раку і Всесвітньої організації здоров'я, знизити ризик появи раку можуть 5 доступних продуктів.

Ягоди

Автор: edinstvennaya.ua
  Всесвітня організація здоров'я назвала продукти для зниження ризику появи раку
Всесвітня організація здоров'я назвала продукти для зниження ризику появи раку

Полуниця, малина, лохина захищає від появи раку. В них містяться протиракові молекули - еллагіновая кислота і антоцианідіни, які блокують розвиток пухлин.

Часник і цибуля

У цибулі і часнику є речовини алліцин і аллілсульфіди, які сприяють виведенню токсичних речовин з організму. Більш того, сполуки сірки захищають організм від вільних радикалів, які можуть викликати рак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 харчових звичок, що допомагають худнути

Петрушка

Петрушка завдяки певним хімічних сполук пригнічує ріст ракових клітин і зменшує запальні процеси в організмі.

Томати

  Всесвітня організація здоров'я назвала продукти для зниження ризику появи раку
Всесвітня організація здоров'я назвала продукти для зниження ризику появи раку

У помідорах є пігмент лікопін, який може вберегти чоловіків від раку передміхурової залози. Вчені відзначають, що приготування томатів з використанням оливкової олії особливо ефективно в профілактиці небезпечного захворювання.

Гриби

Особливо корисні від раку японські гриби: шиітаке, енокітаке і майтаке. У них містяться речовини, які стимулюють імунну систему, а також уповільнюють ріст пухлин і розвиток раку.

Зараз ви читаєте новину «5 продуктів, які захищають від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі