Сніданок у Великий піст має бути поживним та корисним. Потрібно їсти достатньо білка, клітковини та жирів.
Видання Huffington Post зібрало 5 головних помилок, які часто робимо за сніданком.
Недостатньо білка
Приготуйте гречку з соєвим молоком чи бобові – це буде корисний сніданок. Забудьте їсти те, що складається з одних лише цукру та вуглеводів.
Мало клітковини
Цю проблему можна вирішити просто – наприклад, житніми хлібцями, які замінять білий хліб. Покладіть на них свіжі овочі чи арахісову пасту і отримаєте корисний заряд енергії.
Обмаль жирів
Повністю відмовлятися від жирів не можна. Вирішити проблему можна, наприклад, додавши до свого сніданку горіхів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили, чим небезпечні фруктові соки
Уникати недоїдання
Часто під час сніданку споживаємо замало їжі, обходимося перекусом. Так тільки сильніше зголодніємо до обіду, отримавши переїдання і тяжкість в шлунку.
Не робити пізній сніданок
Чим довше відкладаємо перший прийом їжі, тим важче потім насититися, а це призведе до переїдання. Тому не забувайте поснідати вчасно.
Цьогоріч початок Великого посту – найсуворішого в році - припадає на 19 лютого. Це обряд тривалої підготовки віруючого християнина до святкування Воскресіння Господнього. Це найтриваліше утримання від їжі і напоїв в християнстві.
Піст триває сім тижнів, до 7 квітня, і повинен супроводжуватися духовною практикою, щоб людина могла очистити свій організм, розум і душу.
Коментарі