субота, 24 березня 2018 09:21

5 головних помилок сніданку у Великий піст

5 головних помилок сніданку у Великий піст
Сніданок у Великий піст має бути поживним. Фото: bit.ua

Сніданок у Великий піст має бути поживним та корисним. Потрібно їсти достатньо білка, клітковини та жирів.

Видання Huffington Post зібрало 5 головних помилок, які часто робимо за сніданком.

Недостатньо білка
Приготуйте гречку з соєвим молоком чи бобові – це буде корисний сніданок. Забудьте їсти те, що складається з одних лише цукру та вуглеводів.

Мало клітковини
Цю проблему можна вирішити просто – наприклад, житніми хлібцями, які замінять білий хліб. Покладіть на них свіжі овочі чи арахісову пасту і отримаєте корисний заряд енергії.

Обмаль жирів
Повністю відмовлятися від жирів не можна. Вирішити проблему можна, наприклад, додавши до свого сніданку горіхів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили, чим небезпечні фруктові соки

Уникати недоїдання
Часто під час сніданку споживаємо замало їжі, обходимося перекусом. Так тільки сильніше зголодніємо до обіду, отримавши переїдання і тяжкість в шлунку.

Не робити пізній сніданок
Чим довше відкладаємо перший прийом їжі, тим важче потім насититися, а це призведе до переїдання. Тому не забувайте поснідати вчасно.

Цьогоріч початок Великого посту – найсуворішого в році - припадає на 19 лютого. Це обряд тривалої підготовки віруючого християнина до святкування Воскресіння Господнього. Це найтриваліше утримання від їжі і напоїв в християнстві.

Піст триває сім тижнів, до 7 квітня, і повинен супроводжуватися духовною практикою, щоб людина могла очистити свій організм, розум і душу.

Зараз ви читаєте новину «5 головних помилок сніданку у Великий піст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі