вівторок, 21 березня 2017 14:55

4 вправи допоможуть завагітніти

4 вправи допоможуть завагітніти
Фото: rebro_a_dama - LiveJournal

Жінка може багато років намагатися завагітніти та терпіти поразку через причини, які не пов'язані з жодним фізіологічним захворювань, а лише тому, що потерпають від постійного стресу у родині, на роботі чи в середовищі, яке її оточує.

Як перевантажити психіку, щоб посприяла зачаттю дитини розповідає ендокринолог, спеціаліст з гінекології та вагітності Анна Бернарська Червінська. Поради публікує zdrowie.dziennik.pl.

"Стрес, який переживає потенційна мама, тіло сприймає, як загрозу. Це біологічний механізм захисту організму жінки, який походить з нашої природи. Він сигналізує, коли тіло не готове на вагітність. Таким чином відбувається блокування здатності зачати дитини", - розповідає лікар.

Як вийти з ситуації стресу, який блокує плідність?

1. Запануй над стресом. В цьому допоможуть групи підтримки, розслабляючі заняття, фізичні вправи. Що стосується фізкультури, достатньо 30 хвилин на день на пробіжці, щоб зняти напруження. Нажаль, бувають обставини, коли цього недостатньо. Тоді варто просити про допомогу психіатра або психолога. Він може запропонувати психотерапію та препарати, що допоможуть психіці.

"Якщо протипоказанням для вагітності є психологічні фактори, терапія необхідна. Вона поможе відкрити причину напруження та стресу, справитися з ним, а потім відповідно "розблокує" майбутню маму".

2. Очищай організм. Окрім роботи з психікою слід позбутися чинників які викликають фізіологічний стрес. Є чимало чинників, які впливають на активність яєчників, перешкоджають заплідненню. Щоб позбутися неприємних факторів, слід вживати більше вітаміну А, Е, С, забезпечити організм ферментом Q10, мінералами, цинком, біофлавоноїдами. Очищенню організму служать деякі трави та рослини, як глід, малина, чорний без, майоран. Рослини багаті на вітаміни В та С та фітостерон.

3. Подбай про рівень магнію. Він не тільки регулює тиск крові, а і менструацію, яка може мати порушення через стрес. Вживаючи 300-400 г магнію на день, можна покращити сон майбутньої мами та розслабити м'язи. Можна вживати магній з вітамінами та продуктами. Рівень фолієвої кислоти, магнію мають важливе значення для розвитку плоду, вітамін B6 впливає на утворення прогестерону, селена сприяє регулярності менструального циклу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Фреймут похизувалася кругленьким животом

4. Врегулюй місячні. В цьому допоможе вживання трави під назвою прутняк звичайний, який ще звуть монашим перцем. Буває в вигляді настоянок та сумішів трав. Його використовують для зменшення передменструальної напруги, полегшення сну. Крім того, речовини у рослині позитивно впливають на гіпофіз та гіпоталамус, регулюють рівні естрогену і прогестерону в організмі жінки. Перший гормон відіграє важливу роль в перші два тижні циклу, підготовку до овуляції репродуктивної системи, прогестерон, в свою чергу, має важливе значення в другій частині циклу. Його відповідний рівень допомагає зберегти вагітність. Рослину можна використовувати для лікування проблем з фертильністю у результаті гормонального дисбалансу і нерегульованих менструальних циклів. Це стосується як жінок з порушеннями лютеїнової фази, так жінок з синдромом полікістозних яєчників.

Зараз ви читаєте новину «4 вправи допоможуть завагітніти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі