пʼятниця, 02 лютого 2018 05:41

"До санаторію приїхала на візку — вийшла ногами"

Автор: ФОТО надано санаторієм ”Одеса”
  У реабілітаційному відділенні санаторію ”Одеса” створена програма для відновлення функцій організму після інсульту
У реабілітаційному відділенні санаторію ”Одеса” створена програма для відновлення функцій організму після інсульту

— Рік тому стався інсульт — одразу по смерті чоловіка. Довго лежала в лікарні. Ще довше тривала реабілітація. На осінь діти придбали путівку до санаторію "Одеса". Сказали, там зможу відновити здоров'я, — розповідає 57-річна Олена Шургаєвська з міста Новий Роздол Миколаївського району на Львівщині.

— Переживала, що діти потратились. Але, думаю, на лікарню пішло б іще більше. Не хотіла їм завдавати клопоту, якщо не зможу потім сама себе обслуговувати, — каже Олена Шургаєвська.

У реабілітаційному відділенні санаторію "Одеса" створена програма для відновлення функцій організму після інсульту. Вона передбачає цілодобовий патронаж лікаря, медсестри, процедури психологічної й фізичної реабілітації. Ерготерапія — навчання дрібної моторики, ходьби і побутових навичок. Артикуляційна гімнастика — вертикалізація, тренування в SET (нейром'язова активація). Також апаратна фізіотерапія, гідротерапія, кінезіотейпування, голкорефлексотерапія та масаж.

— Однією з найсерйозніших проблем сучасного суспільства є інсульт. Багато людей страждає саме від його наслідків. Найчастіше інсульт призводить до втрати працездатності. Це обтяжує життєдіяльність людини і її рідних. Щоб відновити частково або повністю здоров'я, необхідно пройти курс реабілітації, — говорить лікар-невропатолог реабілітаційного відділення санаторію "Одеса" Ольга Михайлівна Козінцева.

Пояснює, що ефективність допомоги залежить від типу перенесеного інсульту, ступеня ускладнення, віку пацієнта, швидкості початку реабілітації та індивідуально підібраної програми.

— З нашими пацієнтами працюють психолог, нейрохірург, кардіолог, логопед, фізіотерапевт. Додатково, за призначенням лікаря, проводяться консультації вузьких спеціалістів — ендокринолога, уролога, функціональна й лабораторна діагностика. Програму для кожного пацієнта розробляємо індивідуально. Мінімальний курс реабілітації — 22 дні. Після неї пацієнт отримує індивідуальну програму домашньої реабілітації, — розповідає лікар.

Важливим моментом є проведення процедур у присутності рідних пацієнта. Вони також проходять навчання, необхідне для продовження реабілітації вдома. Палати й кабінети адаптовані до перебування й активізації хворих. Є пандуси, поручні, функціональні ліжка, ходунці тощо.

— Уперше до санаторію мене привезли на візку. Спеціалісти вчили сідати. Виходила звідси вже своїми ногами. На цю весну наскладала на путівку. Бачу по знайомих, що після кожного курсу реабілітації вони почуваються краще. Тому й повертаються сюди щороку, — додає Олена Дмитрівна. — Раніше я не бувала на морі. І зупинитися в санаторії "Одеса" для мене — найкраще. У номерах — нові меб­лі й сантехніка. Тут затишно, годують смачно. Персонал уважний і турботливий.

Фахівці санаторію "Одеса" мають високу кваліфікацію й досвід, що дозволяє повертати пацієнтів до повноцінного життя.

м. Одеса, Французький бульв., 52, санаторій "Одеса"

Детальна інформація за телефоном: 0(48) 746 51 44

https://www.facebook.com/medrehabilitation.sanodesa.com.ua/

сайт: www.sanodesa.com.ua

E-mail: [email protected]

Консультація лікаря:

начмед санаторію — доктор медичних наук Олена Анатоліївна Гоженко,

тел. 0(63) 262 77 67

Зараз ви читаєте новину «"До санаторію приїхала на візку — вийшла ногами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі