На новорічні свята традиційно припадає найбільша кількість отруєнь, інфарктів, загострень хронічних недуг.
— У всьому винне застілля. Точніше — шкідливі закуски на столі та шампанське, — каже Ірина Кравець, 48 років, гастроентеролог Хмельницької міської лікарні. — Більшість харчових отруєнь пов'язані зі стравами, що містять майонез. Запобігти цьому можна, замінивши його йогуртом або нежирною сметаною. Замість шампанського краще пити сухе червоне вино. Газований алкоголь уповільнює травлення.
З великою кількістю м'ясних страв не варто пити солодкі соки. Підвищений вміст вуглеводів заважає перетравлювати білки. Допомагають горіхи, капуста, свіжі овочі.
— Не варто доїдати залишки після святкування. Холодильник не гарантує їхньої свіжості, — попереджає Ірина Кравець.
Коментарі