вівторок, 16 січня 2018 06:11

Соки під час застілля шкодять травленню

На новорічні свята традиційно припадає найбільша кількість отруєнь, інфарктів, загострень хронічних недуг.

— У всьому винне застілля. Точніше — шкідливі закуски на столі та шампанське, — каже Ірина Кравець, 48 років, гастроентеролог Хмельницької міської лікарні. — Більшість харчових отруєнь пов'язані зі стравами, що містять майонез. Запобігти цьому можна, замінивши його йогуртом або нежирною сметаною. Замість шампанського краще пити сухе червоне вино. Газований алкоголь уповільнює травлення.

З великою кількістю м'ясних страв не варто пити солодкі соки. Підвищений вміст вуглеводів заважає перетравлювати білки. Допомагають горіхи, капу­ста, свіжі овочі.

— Не варто доїдати залишки після святкування. Холодильник не гарантує їхньої свіжості, — попереджає Ірина Кравець.

Зараз ви читаєте новину «Соки під час застілля шкодять травленню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі