четвер, 04 грудня 2008 17:55

Шипшину для напою настоюють ніч

Фітотерапевт Євген Левковський, 69 років, радить з осені по весну щодня пити шипшиновий напій. Каже, у її плодах вітаміну С більше, ніж у лимонах. Головне — правильно приготувати напій.

— Більшість запарюють шипшину і п"ють ледь рожеву водичку, а там мало вітаміну, — наголошує. — При кип"ятінні він руйнується. Я спочатку заливаю шипшину водою кімнатної температури і даю постояти години дві, поки розбухне й розм"якне. Тоді зливаю воду, розтираю шипшину на пюре, знову заливаю прокип"яченою тепленькою водою. Так має стояти ніч.

Зранку напій проціджують. П"ють натщесерце.

— Якщо не відцідити, траплятимуться зернятка. Вони ворсисті, можуть лоскотати. Особливо раджу пити шипшину літнім людям, вона і від грипу захистить, і кров омолодить.

Зараз ви читаєте новину «Шипшину для напою настоюють ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі