вівторок, 12 грудня 2017 06:50

Ріпа з хріном виводить камені з нирок

— Камені з жовчного міхура й нирок добре виводить ріпа. Вона має жовчогінну та сечогінну дію, сприяє їх розсмоктуванню, — говорить 58-річна Олена Світко, натуропат із Києва. — У цьому процесі головне — зменшити розмір каменів. Далі вони вийдуть природним шляхом.

Появу каменів людина може запідозрити, якщо відчуває тупий біль у попереку. Він буває одностороннім або двостороннім. Як тільки камені з нирок потрапляють у сечовід, біль сильнішає. Починає віддавати в пах або в ногу.

Радить натерти 100 г ріпи зі шкіркою. Покласти її в каструлю й залити 0,5 л води. Поставити на середній вогонь, варити після закипання 10 хв. Зняти з плити, накрити кришкою, настоювати 15–20 хв. Тоді додати 2–3 л. соку журавлини. Випити напій і відразу прийняти гарячу ванну.

— Так камінці не просто розчиняться, а й швидко вийдуть з організму.

Окрім ванн, треба робити компреси на поперек. По 100 г тертої ріпи та хрону змішують із м'яким вершковим маслом. Суміш має вийти густою, як мазь.

Зараз ви читаєте новину «Ріпа з хріном виводить камені з нирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі