понеділок, 02 липня 2018 00:30

Підшлунковій шкодить надмір вуглеводів

— Овочі та фрукти пішли. Вирішив трохи вітамінізуватися, та й вагу зайву скинути. А то скоро за 100 кіло перевалить. Кілька разів поспіль вечеряв полуницею з кефіром. Окрошку їв. І став відчувати підшлункову — ниє, давить, — каже киянин Олександр Клименко, 39 років.

— Зараз кожен другий має подразнену підшлункову. Тому фруктово-кефірні дієти підходять не всім, — розповідає столичний гастроентеролог 58-річний Василь Чумаківський. — Велика кількість глюкози, що міститься в ягодах і фруктах, є серйозним навантаженням на залозу. А фруктові кислоти подразнюють шлунково-кишковий тракт. Тож вживання такої їжі може спричинити болі в животі, здуття, спазми, дискомфорт.

Людям із хворою підшлунковою слід їсти чотири-п'ять разів на день, невеликими порціями. У раціоні мають переважати білки: варена курятина, тушкована риба. Вуглеводів варто споживати менше. Лікар радить відмовитися від солодощів та алкоголю, не їсти смаженого й жирного.

Підшлункова залоза любить каші з маслом та тушковані овочі.

Зараз ви читаєте новину «Підшлунковій шкодить надмір вуглеводів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі