вівторок, 04 грудня 2012 07:45

Опіки гоять порошком із крабів

У Білорусі на собаках тестують бинт із хітозаном. Він сприяє швидкому загоєнню ран, особливо після опіків. Хітозан виготовляють із панцирів червоних крабів.

— Уперше в медицині його застосували китайці. Пили його як сорбент. Зараз теж його п'ють, але дрібними порціями за чіткою системою. Якщо випити одразу багато, то препарат може забити шлунок. Хітозан набухає і стає, як гель, — каже киянин Богдан Рибак, 42 роки. Випробував дію речовини на собі.

— Посипали на очищені від бруду рани, і вони швидко гоїлися. У препарату висока відновлювальна властивість, нова шкіра наростала за кілька днів. Хітозан також змішували з олією обліпихи.

Киянка 35-річна Світлана Опанасюк рік лікувала 3-річного сина хітозаном. Він перекинув на себе каструлю з окропом. Попік ноги та сідниці. Після виписки з лікарні опіки гоїлися повільно.

— Тоді ладна була на все. Сестра допомогла дістати хітозан. Посипала малому рани. Лікарі дивувалися, як швидко наростала нова шкіра, — говорить.

При вживанні всередину хітозан діє як сорбент. Виводить важкі метали та радіонукліди.

— Після того як на Японію скинули атомні бомби, китайці надсилали японцям хітозан як гуманітарну допомогу. Згодом керівництво Японії прислало китайському уряду офіційну подяку. Бо хітозан врятував життя й зміцнив здоров'я багатьом японцям. На території колишнього СРСР його уперше застосували у госпіталі на Далекому Сході, поблизу кордону з Китаєм, — розповідає Богдан Рибак.

Хітозан використовують у медицині, ветеринарії, косметології.

Зараз ви читаєте новину «Опіки гоять порошком із крабів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі