— Від грипу захищаюся настоянкою з горіхових перетинок, — розповідає 51-річна Наталія Тупчій із Тернополя. — Цей засіб приймала 21 день. Зробила тиждень перерви. Потім повторила курс.
Складає в пляшку 100 г перетинок і заливає 700 мл горілки. Настоює в темному місці два-три тижні, періодично струшуючи. Проціджує через марлю, коли настоянка стане коричневого відтінку.
— Із перетинок можна робити не тільки настоянку, а й порошок.
Для цього їх просушує, перетирає і вживає по 0,5 ч. л. двічі на день. Це допомагає при гастриті, регулює рівень цукру при діабеті, покращує роботу печінки та кровообіг.
— Коли їмо горіх, то в нас залишається чимало горіхової дрібноти. Нащо те все викидати, коли з нього можна отримати користь.
Проварює 100 г шкаралуп із перетинками в 1 л води 10 хв. П'є цей настій по півсклянки на день для регулювання тиску.
Коментарі