вівторок, 03 квітня 2012 05:30

Горіхи подовжують життя на сім років

Горіхи подовжують життя на сім років

— До лікарів ходила рідко, бо нічого не боліло. Коли почав скакати тиск, здала кров на аналіз. Виявилося, холестерину вдвічі більше за норму. Виписали аспірин для розрідження крові. Кардіолог порадив їсти волоські горіхи. Натовкла їх та перетерла з медом. Їла по ложці щодня. За два місяці тиск нормалізувався, серце перестало калатати. Стала спокійніша, — розповідає уманка Ірина Нечай, 40 років.

У волоських горіхах є жирні кислоти омега-3, які очищують кров від холестерину.

— Вони не дають утворюватися згусткам, — пояснює столичний дієтолог 53-річна Лариса Чопенко. — Якщо немає складних хвороб, для здорового серця достатньо знизити холестерин.

На день варто їсти по п'ять волоських горіхів, щоб за три місяці холестерин у крові знизився. Дієтолог радить відмовитися від жирної їжі. М'ясо і рибу краще вживати варені.

— Корисна також горіхова олія. Її можна придбати в аптеці. Вона зміцнює серце та стінки кишківника. Не дає холестерину всмоктуватися у стравоході. Також сприяє швидшому загоєнню ран. Найкраще пити зранку натще по чайній ложці.

Волоські горіхи підвищують рівень глюкози в крові, завдяки чому людина почувається енергійною. Також місять багато магнію. Він регулює роботу нервової системи. П'ятьох штук достатньо, аби позбутися м'язової слабкості, втоми, знервованості. У Греції вважали, що горіхи подовжують життя на сім років.

Зараз ви читаєте новину «Горіхи подовжують життя на сім років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі