вівторок, 06 лютого 2018 05:31

Оливкова олія захищає шкіру від обвітрювання

— Добре захищає шкіру оливкова олія. Її легко наносити, вона утворює захисну плівку, — говорить косметолог 28-річна Марина Чеголя з Черкас.

Узимку шкіра особливо чутлива — зневоднюється, лущиться, з'являється почервоніння. Погіршити її стан можуть не лише мороз і холодний вітер, а й сухе повітря й перепади температур.

— Оливкова олія допомагає лише тим, у кого суха чи нормальна шкіра. Якщо є запалення, то краще не використовувати. Також її наносять на руки й губи замість гігієнічної помади, — продовжує Чеголя. — Ще можна застосовувати колд-креми від морозу. Вони добре захищають шкіру, насичують вітамінами. Лягають на обличчя тонкою плівкою. Їх продають в аптеках. Уранці слід вмитися будь-яким засобом. Звичайне мило не рекомендую навіть для рук. Воно пошкоджує захисну функцію шкіри.

Після вмивання додатково треба очистити обличчя лосьйоном або тоніком, а потім нанести крем. Це потрібно зробити як мінімум за півгодини до виходу з дому. Так само і гігієнічну помаду. Якщо не дотримуватися цього правила, то засіб на холоді візьметься кристаликами, шкіра полущиться і з'являться мікротріщини.

— Ціна на такі креми — від 400 гривень до 1,5 тисячі. Але під дешеві засоби потрібно наносити ще й легкий зволожувальний крем.

Для рук використовувати дорогі засоби не варто. Якщо шкіра здорова, достатньо звичайного крему.

Зараз ви читаєте новину «Оливкова олія захищає шкіру від обвітрювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі