пʼятниця, 13 квітня 2018 05:21

Компанія "EVA" укомплектувала перинатальне відділення у Полтаві

Автор: фото надане компанією ”Ева”
  Лінія магазинів ”EVA” передала Полтавській дитячій міській ­лікарні ­сучасне медичне обладнання на суму 170 тисяч гривень
Лінія магазинів ”EVA” передала Полтавській дитячій міській ­лікарні ­сучасне медичне обладнання на суму 170 тисяч гривень

Лінія магазинів товарів повсякденного попиту "EVA" передала Полтавській дитячій міській лікарні сучасне медичне обладнання для передчасно народжених немовлят: чотири пульсоксиметри для вимірювання рівня кисню в крові дітей, шість шприцевих дозаторів і три електрифіковані стійки на суму 170 тис. грн. Акція відбулася 3 квітня.

— Проект благодійної допомоги в компанії започаткували 2015 року. Продукція лінії магазинів "EVA" адресована перш за все жінкам. Тому керівництво свідомо вибрало підтримку пологових будинків і перинатальних центрів. У дні благодійності робимо значні знижки для покупців, маркуємо товари помаранчевими стрічками. Частину коштів від продажу направляємо на допомогу. Також компанія додатково виділяє кошти на благодійні цілі. За цей час ми провели сім акцій із закупівлі обладнання для перинатальних центрів і дитячих лікарень Львівської, Одеської, Тернопільської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, а тепер і Полтавської областей. Загальна сума допомоги складає понад 630 тисяч гривень, — каже Гея Корж, керівник із комунікацій лінії магазинів "EVA".

Символом акції став помаранчевий восьминіг — міжнародний знак недоношених дітей. Організатори привезли кілька тематичних іграшок, які працівники компанії зв'язали власноруч. Такі іграшки зменшують поріг стресу й заспокоюють немовлят, тому що нагадують їм пуповину матері, за словами педіатрів.

— Обладнання важливе для виходжування недоношених дітей. Постійно його використовуємо, тому швидко зношується. За останні 10 років це найбільша благодійна допомога лікарні, якої навіть не очікували. Просили "закрити" хоча б один вид обладнання, а в результаті нам повністю доукомплектували відділення. Так збільшили можливості лікарні для прийому нових пацієнтів, — розповідає Олена Щербань, завідувачка відділення передчасно народжених і патології новонароджених Полтавської міської дитячої лікарні.

За допомогою пульсоксиметрів вимірюють кисень у крові немовлят. Адже одна з найбільш поширених патологій у передчасно народжених — його нестача. Шприцеві дозатори допоможуть визначити точну кількість ліків і нададуть можливість вводити кілька медикаментів одночасно.

До Полтавської дитячої лікарні привозять передчасно народжених дітей із пологових будинків усієї області. За 40 років у відділенні пролікували майже 20 тис. пацієнтів. Із них передчасно наро­джених — близько 3 тис., зокрема 73 дитини з вагою менш як 1 кг. Найменший пацієнт важив 600 г.

На акції була присутня матір передчасно народжених близнят Яна Гавриш із міста Миргород Полтавської області. Два роки тому її доньки-­близнята Альбіна й Аліна народилися недоношеними — кожна вагою 1,7 кг. Їх виходжували в Полтавській дитячій лікарні, використовуючи таке сучасне обладнання.

— Народила дівчаток на ­35-му тижні вагітності. Місяць була на збереженні. Одразу після появи на світ доньки мали проблеми зі здоров'ям. Лікарі завдяки цьому обладнанню зберегли їм життя. Довелося робити переливання крові, добирати вагу, додатково харчуватися білками і глюкозою, адже доньки навіть температуру тіла не могли самостійно підтримувати. Лікарі стали нашою родиною. За кожної нагоди телефонувала і радилася з ними. Зараз діти здорові та щасливі, можу за це дякувати медикам, — каже Яна Гавриш.

Партнером акції виступив благодійний фонд "Коло", який дослідив проблеми медзакладів і запропонував підтримати дитячу лікарню.

Лінія магазинів "EVA" — українська національна торговельна мережа з роздрібною та онлайн-торгівлею. Має 650 магазинів, три тисячі асортиментних позицій і 37 власних торгових марок. Серед товарів — продукція для догляду за дітьми, декоративна косметика, засоби для догляду за обличчям і тілом, парфумерія, біжутерія, аксесуари, побутова хімія, товари для дому і тварин. Мережа займає лідерську позицію на українському ринку товарів повсякденного попиту.

Зараз ви читаєте новину «Компанія "EVA" укомплектувала перинатальне відділення у Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі