понеділок, 29 січня 2018 06:56

Колінний остеоартроз лікують маззю з полину

— З віком почали боліти коліна. Спочатку слабко, потім — усе сильніше. Ходити було важко. Коліна набрякали, відчувала хрускіт і поклацування при ходьбі. Я працюю вчителем математики в сусідньому селі. Щодня ходжу туди 5 кілометрів. Найбільше болить після того, як приходжу додому. А якось у маршрутці довелося годину стояти. То потім ще довго коліна боліли, — розповідає 48-річна Марія Стець із міста Добромиль Старосамбірського району Львівської області. — Згодом терпіти вже не могла. Та й діти наполягли, щоб пішла до лікаря.

Жінка звернулася до хірурга.

— Лікар зробив необхідні обстеження. Встановив діагноз — колінний остеоартроз. Ця хвороба має три стадії розвитку. Я була лише на першій. Почала лікуватися.

Колінний остеоартроз — це захворювання, при якому відбувається ураження хряща суглоба. Страждають хрящі, зв'язки, м'язи і навіть кістки. Хворіють переважно після 40 років. Причинами є зайва вага, старіння організму, спадковість патології чи великі фізичні навантаження.

При першій стадії розвитку — болі в колінах не сильні. Зазвичай, люди не звертають на них уваги і не йдуть до лікаря. На другій стадії коліна сильно болять, особливо вранці та ввечері. На третій стадії біль дуже сильний і постійний. Розвиток хвороби до цієї стадії майже завжди означає інвалідність. Лікування має призначити лікар.

— Хірург підібрав мені препарати, — продовжує Марія. — Пила знеболювальні таблетки, протизапальні, аби не було набряків. Також ліки для хрящів.

Для відновлення суглобового хряща лікар порадив їсти продукти та біоактивні добавки, що містять колаген і хондроїтин — речовину, що є важливою складовою хрящової тканини.

— Почала їсти морепродукти. Колаген міститься в нежирному м'ясі. Дотримувалася дієти — вживала морську капусту, пісне м'ясо та більше птиці. А також вітаміни, фрукти, овочі.

68-річна Марія Подолинець із села Антонівка Горохівського району Волинської області колінний остеоартроз лікує вдома маззю із полину. Рецепт отримала ще від баби. Колись цю хворобу лікували лише нетрадиційними методами.

— Щоб приготувати полинову мазь, беру кілька чистих листків полину і подрібнюю їх. Тоді заливаю рослинною олією і тримаю на водяній бані не менш як годину. Засіб загалом настоюю 48 годин, тоді проціджую. Натирати коліна полиновою маззю треба на ніч. А ще найкраще використовувати її після водних процедур, — говорить Марія Подолинець.

Зараз ви читаєте новину «Колінний остеоартроз лікують маззю з полину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі