вівторок, 21 листопада 2017 05:46

Гроші на операцію зібрали завдяки телешоу

 

— Два тижні тому в Стрию оперували 16-річну дівчину. Вона з Турківського району Львівської області. Мала горб. Викривлення хребта — 90 градусів, — каже Ігор Курілець, директор Міжнародного центру нейрохірургії. — З мамою прийшла на шоу одного з українських каналів. Збирали гроші на операцію за кордоном. У студії люди підказали, що в Україні така коштує у 10 разів дешевше.

Про Міжнародний центр нейрохірургії дівчина дізналася під час передачі. Телебачення дало змогу родині швидко зібрати гроші.

— Я помітив, що в Україні байдужих людей немає, — продовжує Курілець. — Якщо вийшла телевізійна програма, гроші зразу знаходяться. За місяць зібрали кошти. У нашій клініці хребет дівчини укріпили 24 титановими імплантатами. Це конструкція з металевих пластин і гвинтів. Вирівняли горб, дівчина "підросла" на 8 сантиметрів.

Операція тривала 6 год.

— Не можу сказати, що була дуже важка. В 16 років хребет гнучкий і його можна вирівняти. Через два дні дівчина ходила. Все минуло дуже добре.

Подібні операції в Міжнародному центрі нейрохірургії роблять 20 років. Хребет найкраще вирівнювати, коли кут викривлення — від 40 до 60 градусів.

— Ми вилікували понад тисячу пацієнтів. Оперували хворих з усіх регіонів України та з-за кордону. Це були діти й із заможних родин, і бідні, і сироти. Майже 50 лікували за рахунок закордонних фондів. Декілька операцій зробили за рахунок державного бюджету України. Багато наших пацієнтів одужали, вивчилися, зробили успішну кар'єру, створили сім'ї. Дівчата вийшли заміж і народили дітей, — каже Ігор Петрович.

Консультації в Міжнародному центрі нейрохірургії відбуваються за живою чергою.

Центральна клініка,

м. Київ, вул. Липська, 11, тел. 0 (44) 592 68 78;

м. Кременчук, лікарня "Нафтохімік", вул. Свіштовська, 3, тел. 0 (99) 309 20 21;

м. Стрий, вул. Ольги Басараб, 15, тел. 0(67) 891 00 00.

Зараз ви читаєте новину «Гроші на операцію зібрали завдяки телешоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі