субота, 06 квітня 2024 22:31

П'ять головних ознак здорових стосунків

П'ять головних ознак здорових стосунків
Стосунки потребують важкої праці, спілкування і пошуку компромісів. Фото: Pinterest

Більшість пар розлучаються через токсичні стосунки. Часто причиною розриву стає те, що партнери "видихаються".

На думку експертів, сильні відносини - це марафон, а не спринт. Про це пише The Huffingtonpost.

Пропонуємо переглянути п'ять ознак здорових та довготривалих стосунків.

Щирість

"Коли люди можуть навіть до болю в ребрах сміятися один з одного, пригадувати спільні улюблені моменти фільмів. Журитися і сміятися над поганими рішеннями, які вони зробили в минулому та час від часу відверто зізнаватися у своєму егоїзмі", - зазначає психолог Райан Хоуз.

Турбота

"Займатися сексом легко. Любити щодня - не завжди. Потрібно постійно показувати своєму партнеру те, що ви про нього турбуєтеся, дбаєте, цінуєте. Цю турботу можна проявляти у звичайні, сірі дні, найрізноманітнішими способами. Наприклад, зробити йому смачну чашку кави або щоранку говорити їй, що ви цінуєте її роботу. Коли ці турботливі жести переростають у звичку - це і є ознака того, що відносини, швидше за все, будуть продовжуватися", - каже терапевт Курт Сміт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сховайте телефон і дивіться в очі: дев'ять золотих правил першого побачення

Однакові цінності

"Хороший знак того, що ваші відносини триватимуть: ваші основні цінності - тісно синхронізовані. Дослідження показують, що чим більше партнери залучені до спільного вирішення ключових життєвих питань (як то гроші, діти і їх виховання, релігія тощо), тим більше шансів, що вони будуть жити разом все життя", - пояснює експерт з розвитку людини Карл Піллемер.

Компроміс

"Замість того, щоб шукати винних, ви обговорюєте з партнером те, що відчуваєте. І тоді дивитесь, чи можна змінити ситуацію в майбутньому. Але якщо це ніяк не можна змінити і вас це категорично не влаштовує, задумайтеся, чи такі стосунки вам підходять", - уточнює експерт з питань сексу Селеста Хіршман.

Відповідальність

"Дуже важливо щоб кожен партнер брав на себе відповідальність за напругу та спокій у стосунках. Це і є відносини, які можуть довго тривати", – каже співавтор книжки Making Love Real Даніель Харел.

Повага

"Проблеми починаються саме тоді, коли звучать фрази "А що ти робиш для мене?" і партнери починають "діставати з рукава" оціночні картки: "Я помив посуд п'ять разів на минулому тижні" або "Ти зустрічався з друзями п'ять разів, а коли я останній раз гуляла?". Замість того, щоб вести рахунок і чекати, поки партнер зробить щось потрібне для вас, чому б просто не сказати про те, що ви хочете, та отримати позитивні емоції взамін", - радить психолог Хоуз.

Кожна жінка хоче знати, чи довіряти майбутньому обранцю. Важливі моменти, які краще за слова говорять про велике кохання. Варто звернути увагу на п'ять ознак, які покажуть, чи того чоловіка ви обрали.

Кажуть, що "протилежності притягуються", і часто це насправді так. Але народна мудрість "забуває" попередити, що з часом ті яскраві риси, які так дивували і захоплювали закоханих на перших побаченнях, можуть стати причиною подразнення.

Зараз ви читаєте новину «П'ять головних ознак здорових стосунків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі