середа, 29 лютого 2012 15:08

Нерегулярний секс може призвести до інфаркту

Нерегулярний секс може призвести до інфаркту

Утримання від сексу під час посту може бути шкідливим для здоров'я. Так вважає столичний лікар-сексолог Валентина Домська.

"Багато священиків радять людям утримуватися від сексу під час посту, - каже Валентина Вікторівна. - У Біблії про це нічого не написано. Жодного гріха в інтимних стосунках подружжя і зачатті дитини у піст немає. Зараз церква відійшла від таких радикальних заборон. Піст це в першу чергу духовне очищення. Сходіть до сповіді, переосмисліть своє життя свої вчинки, допоможіть ближнім".

Органiзм людини не призначений для утримання. Без сексу в організмі виробляються гормони стресу, розвиваються застiйнi явища в органах малого таза.

"За 40 днiв посту утримання від сексу не завдадуть багато шкоди. Але наш органiзм працює за певною схемою, - пояснює сексолог. - Якщо один iз м'язiв перестає працювати, вiн починає атрофуватися. Коли не функцiонує статева система, у жiнок це спричиняє порушення ментруального циклу, розвиток дистонiї, невроз, захворювання матки та молочних залоз".

Відмова від статевих стосункiв особливо шкідлива для людей, які ведуть малорухливий спосiб життя.

"Секс не може замінити йога чи спорт. Якщо чоловiк постiйно думатиме про заборону й через те стримуватиметься, то нiчого доброго з цього не вийде. Утримання тодi може призвести до загострення хвороб статевої системи, погiршення загального самопочуття. Під час сексуального збудження, кров припливає до статевих органiв, задiює ендокриннi залози. Якщо ж інтимних стосунків немає, неминучi застiйнi явища, розвиток простати.

Нерегулярний секс може довести до розвитку серцевої недостатності та інфаркту.

"Якщо людина довго буде утримуватися від сексу, а потім переживе раптове збудження і оргазм, різкий сплеск емоцій, це може підвищити ризик серцево-судинних захворювань, стати причиною інфаркту, зупинки серця".

Зараз ви читаєте новину «Нерегулярний секс може призвести до інфаркту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі