четвер, 06 жовтня 2011 14:05

Як втекти від самотності

Як втекти від самотності

"Коли в мене немає хлопця, я відчуваю себе некомфортно, - пише на редакційну скриньку 21-річна Тетяна з Вінниці. - Плачу, бо мені дуже самотньо. Ніхто не подзвонить, не зробить комплімент, не запросить у кафе. Щоб компенсувати почуття самотності, я заводжу випадкові стосунки. Зустрічаюся з чоловіками і хлопцями, на яких навіть не глянула б ніколи. Прекрасно розумію, що через тижнів два я про нього забуду, але бути одна не хочу. Мені головне знати, що десь там є людина, яка чекає мого дзвінка і з ким я можу ходити на побачення, поки не набридне".

Її лист коментує сімейний психолог Олена Римарук зі Львова.

"Тобі потрібно розібратися в собі і відповісти чесно: Навіщо тобі всі ці хлопці? – вважає

психолог. - Якщо це просто розвага і ти зустрічаєшся з ними тому, що не хочеш серйозних стосунків, то нічого поганого в цьому не бачу. Розважайся на здоров'я. Хто знає, можливо, зовсім скоро ти зустрінеш гідного хлопця, і в житті настане новий період. Хоч буде що згадати".

За словами Олени Василівни, деякі дівчата бояться залишатися наодинці з собою і намагаються такими безглуздими стосунками забити порожнечу, яка існує в їхньому житті.

"Часто дівчина обманює сама себе, створює видимість стосунків. А насправді ці тимчасові стосунки ні до чого не ведуть, і нічого почерпнути з них ти все одно не зможеш - просто тимчасово заповниш порожнечу. У медицині існує таке поняття, як аутофобія - патологічна боязнь самотності, безшлюбності. Людина боїться залишатися наодинці з собою, і їй здається, що навіть тимчасовий період, проведений на самоті, може затягнутися назавжди".

Аутофобія може виникати внаслідок якоїсь дитячої травми, відсутності уваги з боку батьків.

"Не бійтеся, візьміть тайм-аут і подумайте про майбутнє. Яким ви його бачите? Якою ви бачите себе в майбутньому? Хто поруч із вами? Відмовтеся від відносин, які вам не потрібні, адже ви можете розтринькати себе, і на зміну страху самотності може прийти глибока депресія. Навчіться любити самотність. Вона дає нам шанс відпочити від усього і знайти у собі сили йти далі".

Зараз ви читаєте новину «Як втекти від самотності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі