пʼятниця, 28 травня 2021 15:47

Як розпізнати залежність від партнера

Як розпізнати залежність від партнера
Залежні відносини супроводжуються ревнощами. Фото: pixabay

Ознаками емоційної залежності від партнера є тривога, роздратування, хворобливі фантазії.

У центрі уваги зазвичай потреби коханої людини, пише Elle.

Якщо є потреба в комусь, хто, як здається, зможе заповнити вакуум, то такі відчуття - залежність. Прив'язавшись, можна втратити свободу і здатність існувати окремо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли чоловікам менш важливо, як виглядає партнерка

Виникає відчуття, що об'єкт інтересу має втілювати в собі всі очікування, бути ідеалом. У будь-яких здорових стосунках завжди є період ідеалізації. Коли він минає, залишається любов, якщо це вона. Замість того, щоб намагатися переробити партнера, якщо він у чомусь не задовольняє уявлення, варто прийняти його.

Залежні відносини супроводжуються ревнощами. Водночас справжня близькість передбачає довіру. Людина спокійно приймає той факт, що партнер контактує з безліччю різних людей, серед яких бувають і досить привабливі.

Уявлення про таємничий зв'язок між партнерами також є ознакою залежності. Близькі друзі можуть вважати, що між партнерами немає нічого спільного, і стосунки – це суцільні сварки й образи. Але пара в це не вірить і вважає, що є суцільне взаєморозуміння. Це робота підсвідомості. Вона штовхає назустріч тим, у кому бачимо відбиття несвідомих уявлень про себе. Так само людина підсвідомо залучатиме інших людей, щоб ті допомогли їй побороти стрес. Такі стосунки лише підживлюватимуть уразливість і посилюватимуть невротичні риси.

Маніпуляція - це один із найпопулярніших і найпростіших способів змусити партнера робити те, що здається правильним. У таких стосунках також є ігри підсвідомістю та хитрощі. Постійно піддаватися маніпуляціям - погано як для особистості, так і для стосунків загалом. Важливо знати основні ознаки того, що партнер намагається маніпулювати.

Зараз ви читаєте новину «Як розпізнати залежність від партнера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі