середа, 15 лютого 2006 18:20

Замовити холодильник через комп"ютер

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Маленький Станіслав любить зазирати у морозилку. Пані Наталя не турбується — у їхньому ”Лібхері” лід не намерзає
Маленький Станіслав любить зазирати у морозилку. Пані Наталя не турбується — у їхньому ”Лібхері” лід не намерзає

Купувати побутову техніку в інтернет-крамницях краще, ніж у звичайних магазинах. Комп"ютер дозволяє заощадити час, підібрати товар з потрібними характеристиками і купити його дешевше.

Наталія Жук, 27 років, користується Інтернетом не перший рік.

— Через електронні магазини ми купили мобільні телефони — там вони дешевші. Два роки тому чоловік заробив кругленьку суму і ми наважилися на новий холодильник. Модель обирали через Інтернет. Зупинилися на німецькій фірмі "Лібхер" (марка, яка виготовляє тільки підйомну будівельну техніку і холодильники, не розмінюючись на фени, праски і музичні центри). Модель недешева, проте надійна — це ми також з"ясували в Інтернеті — на форумах, — каже Наталя. — Та й можливості холодильника нас задовольнили — двокамерний, бере мало енергії, розморожувати треба раз на рік, а "морозилку" і сам холодильник можна відключати окремо.

Роздивитися товар, "помацати" його на сайті неможливо

Але роздивитися товар, "помацати" його на сайті неможливо. Тому "познайомитися" з технікою подружжя поїхало в магазин. Після розмови з консультантом твердо вирішили — купують "Лібхер". У магазині ця модель коштувала понад 3 тис. грн.

Вихідні Наталя з чоловіком потратила на пошуки: де такий холодильник можна купити найдешевше.

— Відвідали з десяток магазинів різних торговельних мереж, — розповідає пані Наталя. — У деяких знайшли нашого "обранця" тільки на 50 грн дешевше. Вдома продовжили інтернет-пошук. Нарешті побачили те, що шукали — "Лібхер", безкоштовна доставка, гарантія від виробника — 3 роки. І майже на 500 грн дешевше від "магазинного". Наступного дня холодильник був у нас. Доплатили тільки 20 грн — за те, що принесли його на другий поверх.

Перевага інтернет-покупки — людина платить гроші після того, як товар привезли додому й вона пересвідчилася у справності.

Побачили те, що шукали: майже на 500 гривень дешевше від "магазинного"

— Серед недоліків онлайнових крамниць часто називають відсутність дешевих товарів, — розповідає Антон Бондаренко, 28 років, що працює в одному з інтернет-магазинів. — На деяких сайтах справді немає дешевої техніки. Пояснюють, що фірмі невигідно. Але це вада не інтернет-торгівлі, а окремих керівників. Якщо робота організована правильно, то й дешевші товари приносять прибуток.

— Порівняно із Західною Європою, у нашій країні інтернет-бізнес тільки починає розвиватися, розповідає менеджер фірми з електронного продажу побутової техніки "Майкросел" Дмитро Кимачинський, 29 років. — Але й зараз один із наших сайтів щодня відвідують 950–1900 чоловік. 30–50 — роблять покупки. 80% із них — кияни, решта — переважно мешканці Київської області. Покупців з інших регіонів небагато, бо терміни та вартість доставки (по Києву — безкоштовно, в межах області — 3 грн/км, в інші ж регіони везуть трансагентства за своїми тарифами) "з"їдають" основні переваги інтернет-торгівлі — швидкість та нижчу вартість.



Що скільки коштує у реальних і віртуальних крамницях

 Товар
 Магазини  Сайт microsell.ua  Сайт katran-s.kiev.ua"  Сайт 003.com.ua  Сайт 220.com.ua (Львів)
 Холодильник "Самсунґ RL-33 EBSW"  3319 ("Ельдорадо")  2368,44  2435,95  2375  2446.00
 Телевізор
"LG LAFINION 55"
 1380
("Фокстрот")
 1238,4  1248,72  1341  1616.00
 Пральна машина
"Арістон AVSL 80"
 2139 ("Ельдорадо")  2012,4  2054,85   2105  2094


Адреси деяких інтернет-магазинів

http://www.microsell.ua/

http://www.003.com.ua/

http://220v.kiev.ua/

http://www.katran-s.kiev.ua

http://220.com.ua/

Зараз ви читаєте новину «Замовити холодильник через комп"ютер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі