понеділок, 09 вересня 2019 00:00

Жалюзі керують за допомогою телефону

— Повісила на вікні міні-­електростанцію. Так називаю жалюзі з вбудованими сонячними батареями, — розповідає Віталіна Ляльченко, 37 років, із міста Вишневе Київської області. — Мені вони ідеально підходять, бо хочу економити на електроенергії.

Жалюзі ­складаються з панелей із вбудованими фотоелектричними елементами та направляючих із двигунами. Вони забезпечують стійкість конструкції. Також у пристрій вбудований електронний блок управління. Завдяки йому можна керувати пристроєм за допомогою смартфону. У систему входить мережевий інвертор, який перетворює постійний струм у змінний. Його підключають до розетки. Розумні сонячні жалюзі заощаджуватимуть електро­енергію. Увімкнуті прилади споживатимуть її насамперед від жалюзі, зменшуючи споживання від мережі.

— Якщо жалюзі встановлені в трикімнатній квартирі з вікнами, що виходять на південь, вони здатні виробляти до 600 ват на годину чи майже 4 кіловати в день. Це приблизно 100 кіловат на місяць, — каже Віталіна Ляльченко.

Зараз ви читаєте новину «Жалюзі керують за допомогою телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі