неділя, 15 жовтня 2006 17:29

Залевський створив зачіски зі шприців і презервативів

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  На Українському тижні моди київський дизайнер Олексій Залевський показав колекцію ”АнтиСНІД”
На Українському тижні моди київський дизайнер Олексій Залевський показав колекцію ”АнтиСНІД”

На Українському тижні моди дизайнер Олексій Залевський, 32 роки, на голови моделям примостив "ірокези" зі шприців і надуті презервативи. Колекція має назву "АнтиСНІД". Серед тих, хто показує його одяг, — шестеро ВІЛ-інфікованих. Залевський створив свою колекцію за сприяння фонду "АнтиСНІД" Олени Франчук, доньки екс-президента Леоніда Кучми. Сама Олена з"явилася на його показі у чорній сукні від Ів Сен-Лорана.

— Я готовий вийти на подіум в одязі від Залевського! — вражений колекцією кінорежисер Олесь Санін, 34 роки. — Тільки доведеться трохи схуднути.

Хореограф Дмитро Коляденко дарує Залевському пляшку мартіні.

Першим модну індустрію для боротьби з ВІЛ-СНІД використав 1988 року креативний директор американської компанії "Кеннет Коул продакшнс", яка випускала одяг. Він вивів на подіум моделей у одязі, що нагадував про небезпеку ВІЛ-СНІД.

З 2004 року фотограф Маріо Тестіно, Кеннет Коул і акторка Б"янка Джаґґер почали просвітницьку кампанію "Фешн флайтс AIDS" з метою більше розказати людям про СНІД, а також працювали з хворими дітьми.

Улітку 2005-го в магазинах Європи і Америки з"явилися футболки з логотипом акції "Дизайнери проти СНІДу". Їх одягли Бернард Вільгельм і Марина Ї — колишні учасники дизайнерської групи "Велика антверпенська шістка", а також музиканти з "Кардіанс", співак Роберт Сміт і фотограф Кіміко Йошида.

Останню акцію за боротьбу зі СНІДом здійснив італійський дизайнер Джорджіо Армані спільно з лідером рок-гурту "Ю Ту" Боно. Вони створили нову торгову марку "Ред" і частину зароблених коштів перерахують на допомогу інфікованим у Африці. Одна з колекцій, представлених у Торонто, складалася з кольорових презервативів.

Зараз ви читаєте новину «Залевський створив зачіски зі шприців і презервативів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі