неділя, 12 серпня 2007 14:57

Жабо шиють з "гострої" тканини

Автор: фото: Reuters/Tobias Schwarz
  Моделі німецького дизайнера Міхаеля Міхальськи на липневому Тижні німецької моди у Берліні дефілювали в блузах із жабо. Модельєр вважає, що 2008 року такі комірці будуть модними
Моделі німецького дизайнера Міхаеля Міхальськи на липневому Тижні німецької моди у Берліні дефілювали в блузах із жабо. Модельєр вважає, що 2008 року такі комірці будуть модними

Восени, на показі літніх колекцій у столичному "Альта Центрі", київська дизайнерка  Вікторія Гресь, 42 роки, та грузинський модельєр Автанділ Цквітінідзе, 33 роки,  презентували мереживні жабо ручної роботи.

— Блузи з жабо з"явилися у продажу ще торік, — каже Ірина Брехун, 26 років, продавець столичного ТЦ "Квадрат", що на Лук"янівці. — Дівчата іноді купують такі. Хоча молодші за віком сміються, що жабо можна знайти в бабусиній скрині. Як на мене, — каже жінка, — сукні і блузи з жабо не одягнеш на кожен день — це більше вечірній наряд.

У колекціях західних дизайнерів жабо використовували як прикрасу для літнього одягу.

З ХVIII століття жабо у сучасну моду повернув німецький дизайнер Карл Лаґерфельд. Він перший почав використовувати рюші. Американка Анна Сью у своїй колекції поєднала жабо з чорним вельветовим піджаком та леґінсами. Британець Александр МакКвін обробляв блузи на грудях не мереживом, а "гострою", накрохмаленою тканиною.

Йоко Ямамото з Японії пропонує жабо у вигляді коміра з бантом і трикотажною драпіровкою. Жабо можна носити навіть із повсякденним і спортивним одягом, вважає японець. Наприклад, із широкими брюками.

У колекції американки Діани фон Фюрстенберґ переважають матерії холодних відтінків з металевим відливом. Тканина обов"язково має бути блискучою. У такій комбінації жабо виглядає надзвичайно гарно.

Зараз ви читаєте новину «Жабо шиють з "гострої" тканини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі